Objavljeno u Nacionalu br. 337, 2002-04-29

Autor: Silvia Praprotnik

Vrući seksualni savjeti

Kako 'to' rade drugi

Neki pak seks doživljavaju previše ozbiljno, a ne poput vesele igre u kojoj oba partnera uživaju jedno u drugomNeki pak seks doživljavaju previše ozbiljno, a ne poput vesele igre u kojoj oba partnera uživaju jedno u drugomIako svi znamo sve o seksu (ili se barem pravimo da znamo) volimo ponekad poslušati kakav sočan savjet o tome kako “to” drugi rade. Nije loše poslušati iskustva drugih i to probati uvrstiti u vlastiti seksualni “menu”. Treba biti otvoren prema novim spoznajama i idejama te svakodnevno obogaćivati i proširivati već stečena znanja. Koliko god pričali o “prostim” i za javnost nepriličnim temama, još uvijek ima muškaraca i žena koji teško izlaze na kraj s iskazivanjem svoje seksualnosti.
Neki pak seks doživljavaju previše ozbiljno, a ne poput vesele igre u kojoj oba partnera uživaju jedno u drugom. Kako poboljšati seksualni život, popraviti narušeni, što promijeniti i koje nove stvari treba uvesti u svoju vezu? Čime ju začiniti da bi žara i dalje bilo? Više vam ništa ne pada napamet?

.Anne Hooper, spisateljica i seksualna terapeutkinja koja već godinama svojim savjetima izvlači partnere iz ljubavnih kriza, nedavno je objavila priručnik ‘Vrući seksualni savjeti’: Extra! ekskluzivno donosi najinspirativnije isječke iz tog erotskog bestselera koji su mnogima spasili brak ili narušenu dugogodišnju vezu

Knjiga poznate spisateljice, seksualne terapeutkinje i psihoterapeutkinje Anne Hooper “Vrući seksualni savjeti” možda vam spasi brak ili narušenu dugogodišnju vezu. Anne Hooper već godinama svojim savjetima izvlači partnere obaju spolova iz ljubavnih kriza i pokušava vratiti izgubljeno povjerenje među partnerima.
Extra! ekskluzivno donosi najinspirativnije i najzanimljivije isječke iz njezina erotskog bestselera “Vrući seksualni savjeti” koji će pobuditi i osoboditi vašu maštu, obogatiti vaš seksualni život ili ga možda stubokom promijeniti…

Zavođenje

Muškarci su, prije svega, vizualni tipovi. Zacijelo ste se našli u situaciji kako vas odmjeravaju ispod naočala ili vam nešto promumljaju u prolazu. Oni hrabriji će smoći hrabrosti i reći vam svoje želje otvoreno, bez ustezanja. Činjenica je da ćete svog “komada” najbolje i najlakše zapaliti ako iz ormara izvučete pakleno kratku i usku haljinicu, s prorezom, zabacite ramena, pogledate ga ravno u oči i nabacite svoj najprovokativniji smiješak. Tada u njemu (a i u vama) prorade i feromoni, kemikalija koju proizvodi naše tijelo, a “odgovorni” su za zavođenje vašeg partnera, potom mu krv lupi i glavu, “zamrači mu se pred očima”, dok u nekim slučajevima osjete i laganu nesvjesticu. Jedan od najerogenijih ženskih organa su usnice. Lijepo namazane, one podsjećaju muškarca na ženske velike usmine i seksualno ih uzbuđuju. Nakon što ste razradili plan “napada” i prije nego što krenete u opako zavođenje, preporučuje se da usnice namažete jarko crvenim ružem te ih nakon toga premažete sjajilom kako bi dobile punoću i postale još izazovnije. Ako su vaše usnice malene i tanke, iscrtajte ih olovkom za usne kako bi se doimale većima i još više seksi.
Ne bi bilo zgorega da se pri zavođenju poslužite malim trikovima koji će ga se zacijelo dojmiti. Na primjer, pošaljite mu cvijeće u kojem se nalazi kartica s kratkim opisom “radnji” koje ga navečer očekuju (tako da je izvan sebe ostatak dana i da se prži na laganoj vatrici) te bocu finog šampanjca. Iako vam je veza već čvrsta i stabilna, nemojte je zapustiti – pišite si ponekad ljubavna pisma (iako se vidite svaki dan). Iznenadite nju/njega poslije posla ispred ureda kad to vaš partner najmanje očekuje. Nemojte si uskraćivati romantične izlaske! Odvedite ga u luna-park, kupite bombone i ljubite se strasno kao prvog dana.
Kako bi se raspirila vatrica, ali i razbila seksualna rutina, pokušajte izvesti mali striptiz svom partneru. Neka na CD-u svira fina glazba. Najprije dodirujte svoje tijelo preko odjeće. Svlačite se vrlo polako tik pred njegovim nosom, ali mu ne dopustite da vas dotakne. Gledajte ga samouvjereno u oči. Na kraju ostavite koju “krpicu” na sebi da je on sam skine (možda zubima?!). Nemojte odmah skočiti jedno na drugo. Flertujte međusobno! Oblizujte svoje usnice mazno se previjajući na krevetu i dozivajući ga svojim pokretima, govorite mu riječi za koje znate da će ga uzbuditi. Priđite partnerici polako, nježno je dodirujući po vratu, leđima, a tek na kraju prijeđite na “najkonkretnije” dijelove. Pitajte ga/ju što voli i gledajte svog partnera ravno u oči kad vam otkriva svoje skrivene željice – nemojte se sramiti. Ne dopustite da vašem partneru bude nelagodno s vama! Slušajte pažljivo što vam govori i postavljajte pitanja bez pardona. Muškaci trebaju svoje ljubljene obasipati komplimentima – tozaista pali!
Svatko od nas voli iznenađenja. Ugodna, dakako! Što su “sočnija”, to su bolja! Potrudite se i pripremite partneru/partnerici jelo koje će biti primamljivo i za oči i za nepce. Hranite jedno drugo.
Govorite si “proste” riječi. Kažite partneru unaprijed kakve biste stvari željeli čuti i o čemu da vam šapuće. Napišite mu/joj na papirić svoje želje i ubacite mu to ujutro u džep sakoa ili u njezinu torbicu. Na kraju napišite kako se nadate da ćete to što prije realizirati. Zapalite svog partnera pričom do u detalje o tome što ćete mu raditi navečer kad se vratite s posla ili tijekom vrućeg vikenda koji je pred vama. Budite otvoreni i ne libite se riječi koje ne biste u “normalnom životu” izgovorili ni za živu glavu. Opustite se i dajte mašti na volju. Što je više sočnih pojedinosti, to će i partnerovo uzbuđenje rasti! Ne biste vjerovali koliko takve pričice mogu izluditi partnera.
Ostavite vruću poruku na njegovoj govornoj sekretarici ili mu pošaljite SMS poruku. Uhvatite li dovoljno vremena, ponudite mu/joj seks preko telefona. Do u tančine objasnite što radite, kako izgledate i gdje se dirate. Kažite svom partneru što biste željeli da vam radi.
Iako ste proveli popodne ili jutro zajedno, pošaljite mu/joj poruku da vam silno nedostaje te da ne možete dočekati ponovni susret.
Nemojte se sramiti svog tijela. Pogotovo ako je lijepo i u formi. Razotkrijte se. Pokažite svoje tijelo bez srama. Kozmatički preparati, razne kremice i pomade nisu namijenjene isključivo ženama. Sve više muškaraca odlazi u shopping tražeći vrhunske marke kozmetičkih proizvoda za njegu lica i tijela. Sada u “muškim” kupaonicama možete naći isto toliko bočica losiona, krema i mlijeka za tijelo, krema protiv bora i dezića kao i u najizbirljivije šminkerice. Naši Apoloni više se ne zadovoljavaju samo losionom poslije brijanja i kolonjskom vodom.
Ženama su jako zavodljivi muškarci koji su tek izašli ispod tuša – samo s ručnikom oko struka, a ni jači spol nije ravnodušan kad vidi lijepo žensko tijelo prekriveno još kapljicama vode.
Najvažnije je za oba partnera da drže do sebe i do svoje higijene – jer badava vam Chanelov kostim ako niste dobro obrijali noge ili kravata Pierrea Cardina ako smrdite kao tvor!

Kad akcija počne

Poljubac je jako važan dio svake erotske igre. Nekima je čak erotičniji od samog seksualnog čina. Počnite nježno ljubiti partnerove usne. Primite nježno njezino/njegovo lice i pritisnite ga lagano. Jezikom lagano dodirujte jezik vašeg partnera. Ne žurite! Ljubljene može biti krasna predigra. Odvojite si za taj poseban čin dovoljno vremena. Nemojte da vam poljupci budu tek usputni užitak!
Mada se nerado o tome govori, masturbiranje je sastavni dio predigre i neizostavni dio našeg seksualnog života. Ljudi to rade zato što nemaju partnera, a imaju potrebu da se zadovolje. Neki stoga što ih njihovi partneri ne mogu ili ne znaju zadovoljiti, a treći su u sretnim vezama i to rade zajedno, jedno pred drugim. Masturbirajte sami uoči susreta s partnerom – ali se nemojte dovesti do orgazma. To učinite tijekom zajedničke akcije. Nemojte se sramiti to raditi u partnerovu društvu. Onaj tko prvi postigne orgazam, neka zadovolji onog drugog.
Nemojte biti lijeni i načinite od svoje spavaće sobe seksi raj. Ispunite sobu svjećicama koje šire zavodljivo svjetlo. Po krevetu razbacajte meke svilene i satenske jastuke. Na stolić ili na komodu stavite vazu najljepšeg i najmirisnijeg cvijeća. Prospite ružine latice po cijeloj postelji.
Isključite telefone, mobitele, računalo, budilice i sve ono što vas može iznenada omesti u nježnom vođenju ljubavi. Stavite sve pored kreveta, nadohvat ruke: mirisna ulja, kreme za masažu, kondome, vibratore, čokoladice, jagode, grožđe, šampanjac.
Pružite svom partneru/partnerici lijepu masažu. U dlanove stavite mirisno ulje, zagrijte ga i razmažite po partnerovim leđima, vratu, grudima. Isprva masirajte lagano, a nakon toga sve jače, no pazite da mu/joj ne bude neugodno. Na kraju posebnu pažnju posvetite masaži genitalija, što će vašeg partnera dovesti do prave ekstaze.
Voditi ljubav ne morate u spavaćoj sobi! Što kažete na kupaonicu? I ondje može biti itekako zabavno. Napunite kadu vodom i “začinite” ju mirišljavom kupkom te laticama raznobojna cvijeća. Neka vas obasjava svjetlo svijeća ili mala intimna svjetiljka postavljena negdje u kutu. Stavite omiljeni CD i podijelite čašu prvorazrednog vina sa svojom ljubavlju. Ponudite partneru/partnerici da bude vaš rob. Ne bojte se – nije ništa strašno! On/ona će se prepustiti vašim milovanjima, vi ćete ga prvo skinuti, nasapunati tijelo, oprati mekom spužvicom, šamponirati kosu i na kraju dobro ga istrljati ručnikom. Potom ga/ju uzmite za ruku i povedite u toplu ložnicu. Ako pri kupanju želite više akcije i zafrkancije, kupite vodene pištolje i igračke pa se poigrajte! Pri tuširanju potrudite se da vaš partner postigne što više orgazama, koristite mnoštvo raznovrsnih gelova i šampona za kupanje. Igrajte se prstima i jezikom!
Ne biste vjerovali kako je zabavno voditi ljubav pred zrcalom. Cijelo vrijeme krajičkom oka promatrajte sebe i partnera u zrcalu – sve do samog svršavanja. No, kao i što sami znate, nije sve u seksualnim akrobacijama. Vrlo je važno ono što prethodi i što slijedi poslije vođenja ljubavi, a to su zagrljaji, nježni dodiri, milovanja. Nemojte odmah dodirivati partnerove genitalije, ostavite to za poslije. Nježno ljubite vrat, leđa, zapešća, lice voljene osobe. Čvrsto zagrlite svog partnera i ostanite tako neko vrijeme, osjetite bliskost sa svojom ljubavlju.
Kako biste pobjegli od svakodnevnih briga i problema, preporučuje se bijeg u prirodu ili izvan grada. Isplanirajte jedan vikend samo za sebe i svog partnera. Uzmite si dovoljno vremena da sve pripremite, kupite što vam je potrebno i rezervirate smještaj. Ne nosite mnogo prtljage, samo ono najnužnije: seksualne igračke, ulja za masažu i kakav lijep darak za svog partnera. Provedite prvu večer samo u fantastičnoj erotskoj masaži. Neka vam sobar donese šampanjac u sobu dok se vi brčkate u mirisnoj kupki. Spavajte dok vam se prohtije, a ujutro se lijeno izležavajte i mazite. Večeri bi trebale biti nešto posebno: lijepo se odjenite, popijte egzotični koktel u baru i rezervirajte stol u najboljem restoranu.
Kad se vratite kući, ispričajte joj/mu kakvu lijepu erotsku priču prije spavanja. Ako nemate bujnu maštu, pomoć možete potražiti preko Interneta. Na adresama www.cleansheets.com i www.eroticaforher.com možete naći vrlo zgodno štivo koja će pobuditi pažnju vašeg partnera. Ako niste raspoloženi za tu vrstu zabave, možete ponijeti na put seksualne vodiče i priručnike te ih proučavati zajedno s partnerom i na licu mjesta iskušavati razne položaje i tehnike.

Kako ga zadovoljiti?

Igrajte se njegovim testisima. Ljubite ih, sišite, lickajte jezikom i nježno ih milujte. Radite to polako, ne žurite. Potom se bacite na penis. Ližite ga cijelog prije nego što počnete s masturbacijom. Savjet: penis, što je vlažniji, bolje klizi u vašoj ruci i užitak je veći! Recite svojoj partnerici kojom brzinom i jačinom želite da vas zadovoljava. Draškajte njegov penis s peruškom, kistićem, baršunom ili ga premažite sladoledom. Pokušajte naizmjence rukom milovati njegovo spolovilo i lizati ga jezikom. Stimulirajte anus dobro podmazanim prstom. Uzmite u usta njegov penis dok je “još malen”. Sišite ga! Kad otvrdne, nastavite ga stimulirati u pravilnom ritmu. Gledajte ga u oči. Izvadite ga iz usta i nastavite ga ljubiti i lizati po cijelom tijelu, osobito bradavice, predio oko penisa, pupak i leđa. Vodite ljubav tako da njegov penis može duboko ući u vašu vaginu. To će maksimalno uzbuditi vašeg muškarca. Možete i leći na leđa i kad on uđe u vas, zabacite noge visoko na njegova ramena. Otiđite u kuhinju, naslonite se na stol (naravno, on mora biti vrlo stabilan), raširite noge i neka on odostraga lagano prodire. Svoju predstavu možete nastaviti na podu u “psećem” položaju u kojem on ima otvoren pristup vašoj vagini. I dok tako vodite ljubav, vi možete draškati rukom svoj nabrekli klitoris.
Možda vas zabole koljena pa se preporučuje da se preselite na krevet. On neka legne na leđa, a vi možete sjesti na njegov ukrućeni penis i nabadati se na nj. Što brže, to bolje! Svom partneru možete pružiti nevjerojatan užitak tako da svojim vaginalnim mišićima stežete njegovo spolovilo. To može naučiti i izvježbati svaka žena: dok obavljate malu nuždu, pokušajte stezanjem mišića zaustaviti, pa opet pustiti mlaz. Zamislite da je vaša vagina dizalo. Vi stajete i “idete dalje” kad god zaželite. To je odlična vježba, a vaš će partner biti zadovoljan i zadovoljen jer će imati osjećaj kao da netko iznutra grli njegov panis. Pitajte hoće li uskoro svršiti, jer ako je svršavanje blizu, možete ga poboljšati stiskanjem penisa u vagini, što će kod njega izazvati pravu eksploziju.
Kako biste se zaštitili od neželjene trudnoće i spolno prenosivih bolesti, voditi ljubav služeći se kondomima. Ako ih nespretno stavljate, vježbajte kod kuće koristeći se raznim voćem i povrćem: krastavcima, bananama ili mrkvama. Ako ste vješti u oralnom seksu, pokušajte staviti kondom u usta i odrolati ga jezikom po partnerovu penisu. Nemojte se ustručavati koristiti kondome u raznim bojama, s okusima jagode, breskve ili dinje i s najluđim nadraživačima – oni mogu obogatiti vaš seksualni život. Servirajte ih u desertu poslije fine večere ili mu ga tijekom partyja samo stavite u ruku. Ne morate mu ništa govoriti, samo mu mahnite s vrata kupaonice. Pokušajte sami otkriti koje su najosjetljivije točke vašeg partnera. Potrudite se i istražite ih. Kod nekih je to stražnjica, anus, testisi, kod drugih pak stopala, vrat ili unutarnja strana bedara. Nemojte ga previše zapitkivati što najviše voli – istražite! Ne zaboravite da su muške bradavice također jako osjetljive erogene zone!

Kako ju zadovoljiti?

Pronađite njezinu G-točku. Masirajte ju i polako ju dovedite do orgazma. Ima raznih načina kako ju stimulirati. Razgovarajte s partnericom i odgonetnite što njoj najviše odgovara. Igrajte se u “toplo – hladno”. Istražujte prstima pažljivo unutrašnjost njezine vagine te neka vam ona kaže jeste li blizu čarobne točke ili ne. Nadražujte ju tako da zauzmete “pseći položaj” ili kupite svojoj partnerici mali dar: vibrator koji stimulira baš samu G-točku. Uposlite prste! Ona voli da ju mazite i da se igrate prstima. Neka vam se povjeri kako želi da ju mazite. Polako, brže, žestoko, no morate paziti da je pritom ne ozlijedite. Njezin klitoris je najerotičnija i najosjetljivija točka. Pokušajte ga lagano trljati u smjeru kazaljke na satu, a zatim obratno. Naravno, pazite da sve bude dobro “podmazano”. Namažite svoju partnericom kakvom ukusnom kremom ili sladoledom po cijelom tijelu i ližite ju. Dajte joj do znanja kako je ukusna. Polako se spuštajte do njezine “mrak zone” – klitorisa. Udobno se smjestite između njezinih nogu i nježno ga draškajte. Povremeno gurnite vršak jezika u njezinu vaginu. Kružite jezikom u najrazličitijim smjerovima, gore-dolje, lijevo-desno. Dodirujte njezinu G-točku dok ju ližete. Kad vidite da je ona već posve bespomoćna, obujmite ustima cijeli klitoris i nježno ga mazite jezikom. Nastavite ližući samo vrh nabreklog klitorisa. Ako se malčice umorite – ne očajavajte! Možete ju nastaviti maziti prstima. Poslužite se i vibratorom. Stavite joj ga u vaginu dok nastavljate lickati klitoris. Pitajte ju što želi i kako voli da ju mazite: sporo, žešće, brzo, nježno?
Želite li iskušati nešto novo, doznajte od svoje partnerice je li i ona voljna. Kad jednom uhvatite ritam, nemojte prestajati, malko usporite ili promijenite ritam i jačinu. Nastavite dok ne poludi od sladostrašća! Šapućite joj nježne riječi, erotske tajne i proste riječi. Neka se sama mazi dok vi stimulirate njezin klitoris. Kad vidite da će svršiti, zaustavite se malo, usporite i tek kad joj se tlak vratio u normalu, nastavite u istom ritmu i “pržite ju na laganoj vatrici”. Posjednite ju na svoj penis, ali tako da, dok se pomiče, trlja svoj klitoris o vaše tijelo. Potom ju podignite. Neka vas obujmi nogama i nastavite voditi ljubav. Ako joj je težak taj položaj, dovoljno je da podigne samo jednu nogu i neka je prebaci preko vaše podlaktice. Kad se oboje umorite, pritisnite ju uza zid i priđite joj odostrag te ju obujmite rukama.
Ako joj klitoris postane preosjetljiv, vratite se u krevet i nemojte ga dirati nekoliko minuta dok se njezina vagina ne “smiri”. Tada možete nastaviti. Možda vaša partnerica nije uvijek raspoložena za višestruke orgazme. Stoga razgovarajte s njom i pitajte ju što osjeća i kako želi da vodite ljubav.
Nije dovoljno da si partneri tjelesno savršeno odgovaraju. Moraju mnogo razgovarati i razviti međusobno povjerenje kako bi njihova seksualna igra bila nešto više od običnog sporta. Povjerenje je jedan od bitnih preduvjeta za razvoj vaše veze. Ako poznajte svog partnera, lakše ćete mu se otvoriti, ispripovijedati mu što želite, a on/ona lakše će vam i bolje ugoditi. Nemojte se sramiti reći voljenoj osobi kakav seks volite jer tek kad razbijete mentalne barijere, vaš seksualni život bit će potpuno ostvaren.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika