25.05.2012. / 18:43

Autor: Totalsport

Lotus zabranio Räikkönenu nastup na Finskom reliju

- Reli, skijanje, razni skokovi i slično, sve je to nedozvoljeno za profesionalne vozače Formule 1 - dodao je šef Lotusa Eric Boullier

Kimmi Räikkönen (Reuters)Kimmi Räikkönen (Reuters)Finski vozač Lotusa Kimmi Räikkönen zatražio je od čelnika svoje Formula 1 momčadi dopuštenje za nastup na Finskom reliju u kolovozu. Vodstvo Lotusa njegov je zahtjev glatko odbilo.

Finac se nakon dvije sezone izbivanja tijekom kojih je nastupao upravo u reliju, vratio u Svjetsko prvenstvo Formule 1, a ovog je tjedna priznao da je zatražio dopuštenje za nastup na domaćem reliju u Finsku.

- Prema ugovoru to je potpuno nedopustivo. Ne možemo mu to dozvoliti. Kraj priče - odriješit je bio šef Lotusa Eric Boullier u izjavi koju je po tom pitanju dao u Monacu za agenciju Reuters.

U Lotusu su posebno oprezni kada se govori o bilo kakvim "rizičnijim aktivnostima" svojih vozača od kako je Poljak Robert Kubica teško stradao upravo u reliju, a dodatno ih je naljutio upravo Räikkönen kada je na utrci snowmobilea nakon potpisa ugovora s Lotusom zaradio ozljedu ručnog zgloba.

- Reli, skijanje, razni skokovi i slično, sve je to nedozvoljeno za profesionalne vozače Formule 1 - dodao je Boullier.

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika