26.05.2012. / 15:09

Autor: Totalsport

Rukomet, kvalifikacije za OI: Hrvatice lako s Argentinom

Hrvatskoj ostaje pričekati drugi subotnji meč u Guadalajari, ogled Španjolske i Nizozemske, te potom ključni nedjeljni ogled protiv Španjolske

Hrvatske rukometne reprezentativke pobijedili su s 31-21 (18-10) Argentinu, u ogledu 2. kola kvalifikacija za odlazak na skorašnje Olimpijske igre u London.

Nakon startnog poraza od Nizozemske, s minimalnih 29-28, Hrvatska se vratila u igru za London očekivanom pobjedom protiv djevojaka iz Južne Amerike koje kvalitatvno nisu na razini igračica Vladimira Canjuge.

Vrlo brzo su hrvatske igračice napravile rezultatski odmak i, zapravo, štedile energiju za posljednji meč kvalifikacija, onaj protiv domaće ekipe Španjolske, koji će odlučiti o plasmanu na OI.

Na poluvremenu je Hrvatska protiv Argentine vodila 18-10, nakon čega se u nastavku vodila donekle ravnopravna borba, pa je Hrvatska u tih 30 minuta napravila "tek" tri razlike za konačnih 31-21.

Sa pet pogodaka su najbolje kod Hrvatske bile Jovetić i Pusić. Četiri je dodala Milanović-Litre, a po tri Penezić, Franić i Horvat.

Hrvatskoj ostaje pričekati drugi subotnji meč u Guadalajari, ogled Španjolske i Nizozemske, te potom ključni nedjeljni ogled protiv Španjolske.

Plasman u London izborit će dvije prvoplasirane momčadi.

Kvalifikacijski turnir za OI u Londonu, 2. kolo:

Hrvatska - Argentina 31-21 (18-10)

Španjolska - Nizozemska (kasnije)

Redoslijed: 1. Nizozemska 1-0 (-1), 2. Španjolska 1-0 (-1), 3. Hrvatska 1-1, 4. Argentina 0-2.

Vezane vijesti

Lučić prošla 1. kolo, Tomljanović predala

Lučić prošla 1. kolo, Tomljanović predala

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić postavljena je u kvalifikacijama za Wimbledon za 12. nositeljicu. U 1. kolu pobijedila je Rumunjku Elenu Bogdan… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika