27.05.2012. / 08:24

Autor: Hina

Njemački novinar potvrdio autentičnost Nikolićevih izjava

Novinar njemačkog Frankfurter Allgemeine Zeitunga (FAZ) potvrdio je autentičnost razgovora s novoizabranim srbijanskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem u kojemu je izjavio da je Vukovar bio srpski grad te da se Hrvati tamo nemaju što vraćati.

Tomislav NikolićTomislav NikolićNovinar njemačkog Frankfurter Allgemeine Zeitunga (FAZ) potvrdio je autentičnost razgovora s novoizabranim srbijanskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem u kojemu je izjavio da je Vukovar bio srpski grad te da se Hrvati tamo nemaju što vraćati.

"Postoji audio-zapis tog intervjua, ako i dalje postoje neke sumnje", rekao je za HTV dopisnik FAZ-a za jugoistočnu Europu i Tursku Michael Martens.

Autor intervjua je za Dnevnik 3 rekao da ne razumije zašto Nikolićev kabinet sada tvrdi da je riječ o laži. "Onda sam pitao da li on zna da u Vukovaru danas ima više Srba nego prije deset ili petnaest godina. Ja sam rekao da se Hrvati neće tamo vraćati, ali Srbi hoće. Nikolić mi je rekao: 'To je zato što je Vukovar bio srpski grad. Nemaju što tamo Hrvati raditi", rekao je Martens dodavši kako je Nikolić rekao da autorizacija intervjua nije potrebna.

Novinar FAZ-a s Nikolićem je razgovarao uoči drugog kruga predsjedničkih izbora u Srbiji.

Vezane vijesti

Nade u turističkoj sezoni

Nade u turističkoj sezoni

Predsjednik vlade Zoran Milanović, govoreći sinoć o prvih šest mjeseci svoje vlade, ustvrdio je kako bi nas iz sadašnje teške gospodarske situacije… Više

Komentari

registracija
22/4/12

nesolipamet, 27.05.12. 09:47

znademo tko je....šta je prije govoril.....budemo pratili kako sad.....zbori.


registracija
19/6/10

odimidodjimi, 27.05.12. 11:09

nesolipamet,

jebo vam on svima mater koji cete samo pratiti kako sad zbori.

Pa politicari svi zbore zavisno od situacije.

Da se bogdom vrati ono fino tursko doba pa da ga nabijemo kroz supak na kolac,a siljka mu izadje kraj kljucne kosti, bez da mu povrijedimo vitalne organe, pa da umire danima i onda budemo pratili kako zbori...


registracija
11/1/10

fluid, 27.05.12. 11:52

Ponovo upirem prstom ponajprije na Milorada Pupovca !On je,kao doktor i šta li već nije u intelektualnom smislu,nedvosmisleno naglasio kako je Vukovar i srpski i hrvatski.To je nedopustiv izraz i Pupovac mora promijeniti retoriku mada ćud neće nikada.Njegovo glumljenje lojalnoga Srbina ,nemože prolaziti samo tako a da ga nitko ne opere zbog takvih izjava.Nema ničega u Hrvatskoja da se može nazvati srpskim.Ni "srpskih sela" ni "srpskog Vukovara".Nema ni "šahovnice"!I tu se radi o podloj izvrnutosti rijeći hrvatski grb,samo da se nemora reći kako Hrvatska ima grb.To je čisto omalovažavanje i namjerno nepriznavanje svega hrvatskoga.Postoje hrvatska sela i gradovi gdje žive Srbi,Česi,Mađari,Rusini,Makedonci i drugi,a nikako da su to ,samom tom činjenicom tko živi tu,ta mjesta srpska,češka ,makedonska ili sl.Pa i polupismeni Hrvati bez mozga ,govore "šahovnica","srpska sela"!?Apsolutno nesvjesni šta pričaju.Umjesto sa ponosom o hrvatskom grbu,blesavo se isprđuju sa svojim hrvatskim glavnim simbolima.Totalni kreteniza.U odnosu na ostale nacionalne manjine u Hrvatskoj,Srbi to izvrću sa strogom namjerom i smislom.Tako održavaju tihi plamen sna o velikoj Srbiji.Da se ne ugasi.Hoće li to barem ti nepismeni Hrvati skužiti kada već Srbima uopće ne proturiječimo za njihove izvedenice hrvatsko u srpsko !?


registracija
30/11/10

jato, 27.05.12. 13:52

Srbi, jadnici, nebrojeno puta ste tijekom povijesti bili potučeni do nogu, a sada vaš vojvoda želi da vas se izbriše sa karte, jer, notorna je činjenica da ste vi višak u regiji............


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika