27.05.2012. / 09:43

Autor: Nacional.hr

Desni ekstremizam sve glasniji i u Grčkoj

"Ne volimo Hitlera, ali volimo način na koji se borio za svoju zemlju i ono što je učinio", ističe Nasos i radi paralelu između Njemačke prije Hitlera i Grčke danas

Ekstremisti žele od Grčke napraviti vojnu državuEkstremisti žele od Grčke napraviti vojnu državuGospodarska kriza u Europi stajala je brojne političare i stranke njihovog položaja na vlasti. Građani su željeli promjene i redom su birali suprotno od onog što su do tad imali. Grčka je posljednja u nizu zemalja koja će vjerojatno dobiti vladu dijametarno suprotnu onoj koja ju je vodila do sad.

No, za to je potrebno pričekati nove parlamentarne izbore. Svoj će priliku na tim izborima tražiti i pripadnici stranke Zlatna zora. Ekstremisti koji su i na prošlim izborima osvojili nekoliko mandata u grčkom parlamentu nadaju se da će očaj i nezadovoljstvo prosječnih građana njima ići u korist.

U razgovoru za Večernji list, jedan od glasnogovornika Zlatne zore, Nasos Rendekakos otkrio je kako oni vide Grčku ukoliko dođu na vlast.

"Grčka pripada Grcima, a Grk se postaje rođenjem", ističe Nasos i nastavlja kako je u Grčkoj sve više imigranata koji 'uzimaju poslove i podrivaju ekonomiju'.

"Tako više neće ići. Izbacit ćemo ih milom ili silom. Uvest ćemo nova pravila igre. Donijeti ćemo zakon pod kojim će zločini koje počine imigranti biti drugačije tretirani od zločina koje počine Grci", iznosi svoj plan Nasos koji i po retorici i po izgledu sliči neonacistu.

I time se ponosi, jer uzor vide u njemačkoj nacionalsocijalističkoj partiji iz vremena Hitlera.

"Ne volimo Hitlera, ali volimo način na koji se borio za svoju zemlju i ono što je učinio", ističe Nasos i radi paralelu između Njemačke prije Hitlera i Grčke danas.

A najavljuje i obračun s političarima koji su, kako kaže, doveli Grčku u današnju situaciju, ali i s Grcima koji ne zastupaju čistoću zemlje. Sudili bi svakome tko pomaže imigrantima, a političare poslali na prijeki sud.

Ekstremisti iz Zlatne zore kao okosnicu nove Grčke pod njihovom vlasti vide vojsku, a svaki Grk koji odbije služiti vojsku ostao bi bez državljanstva i bio protjeran iz zemlje.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 27.05.12. 10:37

Nacizam u Grčkoj blagoslovljen od EU političara kao krajnja posljedica.Doista mislim da oni mogu još niže od ovoga i samo se čeka da kaos i ludilo odsvira svoju pjesmu do kraja.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika