27.05.2012. / 19:01

Autor: Totalsport

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Naše su djevojke u odlučujućem susretu za odlazak na Igre u Guadalajari bile bolje od domaćina Španjolske 23-22

Maja Zebić (Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL)Maja Zebić (Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL)Hrvatske rukometašice izborile su nastup na Olimpijskim igrama u Londonu.

Naše su djevojke u odlučujućem susretu za odlazak na Igre u Guadalajari bile bolje od domaćina Španjolske 23-22. Vodile su naše djevojke tijekom cijelog susreta i na kraju, iako to rezultat ne pokazuje, mirno izvadile vizu za London.

U posljednju se minutu ušlo s dva razlike za Hrvatsku, a Španjolska je tek u završnici smanjila na -1. Najbolja u našim redovima bila je Maja Zebić koja je postigla osam pogodaka, od čega pet s crte sedam metara. Kristina Franić dodala je pet, Miranda Tatari četiri gola, a Ivana Jelčić skinula je sedam loptu španjolskih igračica, kod kojih je Carmen Martin Berenguer bila najefikasnija sa devet pogodaka.

Ovom pobjedom naše reprezentacije Nizozemska, koja je bila bolja od naših rukometašica u 1. kolu turnira, je ta koja će Igre gledati od kuće s obzirom da u krugu tri reprezentacije s omjerom pobjeda i poraza 2-1 upravo ona ima najlošiju gol-razliku. Nizozemke su u prvom susretu odlučujućeg dana s 30-21 bile bolje od Argentinki.

Vezane vijesti

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Hrvatski teniski savez je dobio potvrdu iz ITF-a da će na olimpijskom turniru u Londonu ovog ljeta pravo nastupa od hrvatskih tenisača i tenisačica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika