28.05.2012. / 12:50

Autor: Totalsport

Franchitti pobjednik utrke 500 milja Indianapolisa

- Kakva utrka. Mislim da bi D-Dub (Wheldon) bio ponosan. Svi su vozači bili Danovi prijatelji i svi su ga voljeli - komentirao je Franchitti

Dario Franchitti (Reuters)Dario Franchitti (Reuters)Škot Dario Franchitti (39) iz momčadi Chip Ganassi Racing pobjednik je 96. izdanja prestižne automobilističke utrke iz IndyCar serije, 500 milja Indianapolisa.

Očekivano, Franchitti je najžešću bitku, do samoga cilja, vodio sa Scottom Dixonom. Na kraju je uspio tijesno pobijediti Novozelanđanina, dok je treći završio Brazilac Tony Kanaan.

Svoju je treću pobjedu na ovoj utrci posvetio tragično preminulom Danu Wheldonu.

- Kakva utrka. Mislim da bi D-Dub (Wheldon) bio ponosan. Svi su vozači bili Danovi prijatelji i svi su ga voljeli. Mislim da to najbolje sve govori - komentirao je Franchitti na kraju utrke u kojoj je deset različitih vozača mijenjalo vodstvo 35 puta. Rekordan je to broj promjena vodstva, a prijašnji od 29 promjena vodstva držala je utrka iz 1960. godine koju je dobio Jim Rathmann.

Podsjećamo, britanski vozač IndyCar serije Dan Wheldon preminuo je 16. listopada prošle godine nakon kobne nesreće na utrci Las Vegas Indy 300 i sudara 15 bolida. Stradao je u 34. godini života.

Franchitti je prethodno na utrci Indy 500 slavio 2007. i 2010. godine.

Kažimo i da je u ovogodišnjoj utrci premijerno nastupio bivši F1 vozač Rubens Barrichello. Završio je bivši F1 vozač Ferrarija, Honde, Brawna i Williamsa 11., a čak je dva kruga u utrci proveo u vodstvu.

- Bilo je to sjajno postignuće danas, posve drugačije od svega što sam dosad učinio - komentirao je 40-godišnji Barrichello.

Vezane vijesti

Grčki reli: Latvala u vodstvu

Grčki reli: Latvala u vodstvu

Finski vozač Forda Jari-Matti Latvala vodeći je nakon prvog dana šestog ovosezonskog natjecanja Svjetskog reli prvenstva (WRC), Grčkog relija. Nakon… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika