29.05.2012. / 09:37

Autor: Hina

Turska traži doživotni zatvor za izraelske zapovjednike

Optužnica, koju je pripremio državni tužitelj iz Istanbula Akif Ekinci, predana je sudu prošloga tjedna a njeno prihvaćanje znači početak suđenje u odsutnosti četvorici optuženih

ArhivaArhivaTurski sud je prihvatio optužnicu koja traži kazne doživotnog zatvora za četiri izraelska vojna zapovjednika zbog njihove navodne upletenosti u ubijanje devet Turaka 2010. na brodu s pomoći koji je išao za Pojas Gaze, izvijestili su turski državni mediji u ponedjeljak.

Optužnica, koju je pripremio državni tužitelj iz Istanbula Akif Ekinci, predana je sudu prošloga tjedna a njeno prihvaćanje znači početak suđenje u odsutnosti četvorici optuženih.

Odnosi između Turske i Izraela izrazito su se pogoršali nakon što su izraelski komandosi u svibnju 2010. napali brod Mavi Marmara koji je prevozio humanitarnu pomoć za Pojas Gaze, koji se nalazio pod izraelskom blokadom, i u sukobu ubili devet turskih aktivbsta na brodu.

Optužnica je podignuta protiv bivšeg načelnika glavnog stožera izraelske vojske Gabija Aškenazija i još trojice umirovljenih vojnih zapovjednika i traži višestruke doživotne zatvorske kazne za svakog optuženika, izvijestila je državna novinska agencija na svojim internetskim stranicama.

Izraelska vojska nije komentirala optužnicu

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 29.05.12. 11:38

treba ih u HAAG....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika