29.05.2012. / 15:17

Autor: Hina

Njemačka posvećena "sadašnjoj i budućoj" sigurnosti Izraela

Nedavno izabrani njemački predsjednik Joachim Gauck obećao je u utorak, na početku svog prvog posjeta Izraelu, da je njegova zemlja posvećena "sadašnjoj i budućoj sigurnosti" Izraela, aludirajući na prijetnju iranskog nuklearnog programa.

Joachim GauckJoachim GauckNedavno izabrani njemački predsjednik Joachim Gauck obećao je u utorak, na početku svog prvog posjeta Izraelu, da je njegova zemlja posvećena "sadašnjoj i budućoj sigurnosti" Izraela, aludirajući na prijetnju iranskog nuklearnog programa.

"Njemačka ispunjava svoju odgovornost u vezi prošlosti i u vezi onoga što se odnosi na sadašnju i buduću sigurnost Izraela", rekao je Gauck nakon razgovora s izraelskim predsjednikom Shimonom Peresom.

"Nuklearni program u Iranu predstavlja realnu prijetnju Izraelu i prijetnju za čitavu Europu", dodao je.

"Nuklearni Iran je sjenka koja pada na svjetski mir", kazao je sa svoje strane Peres.

Gauck je u ponedjeljak poslijepodne doputovao u dvodnevni posjet Izraelu, na poziv izraelskog predsjednika.

Njemački predsjednik u utorak je posjetio memorijalni centar holokausta Yad Vashem u Jeruzalemu, a sastao se i bivšim izraelskim sportašima koji su preživjeli masakr na Olimpijskim igrama u Muenchenu 1972. godine.

Gauck će se tijekom svog boravka u Izraelu sastati i s izraelskim ministrom vanjskih poslova Avigdorom Liebermanom te s premijerom Benjaminom Netanyahom, a u četvrtak će otići u Ramalah na Zapadnu obalu, gdje će razgovarati s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom i premijerom Salamom Fayadom.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 30.05.12. 00:43

Sve samo da budu sto dalje od Njemacke. Vise im se isplati placati reket nego da im se vrate u Njemacku, toliko ih "vole".


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika