29.05.2012. / 17:41

Autor: Nacional.hr

Goluža objavio popis 20 igrača za pripreme pred OI

"Bitno je da trenutno nema povreda, no iako je iza njih naporna sezona svi jedva čekaju okupljanje i pripreme za Olimpijske igre", zadovoljan je raspoloženjem izbornik

Slavko Goluža (Pixsell)Slavko Goluža (Pixsell)Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije, Slavko Goluža, objavio je popis 20 imena na koje računa na pripremama za Olimpijske igre, izvještava Sport.net.

Okupljanje reprezentacije je 10. lipnja u Zagrebu, gdje će se obaviti testiranja na kineziološkom fakultetu kako bi se utvrdila sprema i stanje igrača. Na Roglu se kreće 13. lipnja, gdje će izabranici boraviti deset dana, od 25. lipnja do 1. srpnja boravit će u Zadru. Nakon kraćeg odmora pripreme se nastavljaju u Poreču 4. srpnja, odigrat će se dvije utakmice sa Šveđanima, 8. srpnja u Rijeci i 12. srpnja u Poreču. Završna faza priprema odradit će se u Karlovcu, a 23. srpnja putuje se za London.

Klupska rukometna sezona polagano je došla kraju, još samo Bundesligaši moraju odigrati posljednja dva kola. Od pozvanih samo će 14 igrača voditi na Igre.

Vratari: Mirko Alilović, Venio Losert, Mate Šunjić

Krila: Manuel Štrlek, Ivan Ninčević, Hrvoje Batinović,. Ivan Čupić, Zlatko Horvat

Vanjski igrači: Ivano Balić, Domagoj Duvnjak, Josip Valčić, Drago Vuković, Blaženko Lacković, Damir Bičanić, Marko Kopljar, Denis Buntić, Jakov Gojun, Marko Matić

Kružni napadači: Igor Vori, Željko Musa

Nema nekih većih iznenađenja, Šunjić dolazi iz Nexea, šuter Marko Matić iz bosanskog Izviđača i krilo Hrvoje Batinović iz Splita.

"Bitno je da trenutno nema povreda, no iako je iza njih naporna sezona svi jedva čekaju okupljanje i pripreme za Olimpijske igre", zadovoljan je raspoloženjem izbornik.

Goluža je podijelio i zadatke.

"Igrači koji igraju u Hrvatskoj već su dobili slobodno, ali dobili su plan i program što da rade, kako bi imali aktivan odmor," rekao je.

Čestitao je na uspjehu ženske rukometne reprezentacije.

"Čestitao bih i djevojkama na plasmanu na Olimpijske igre, kao i stručnom stožeru i svima koji su bili u Španjolskoj. Ovo je povijesni uspjeh za hrvatski rukomet, a velika je stvar što će i muška i ženska selekcija nastupati u Londonu, što se još nije dogodilo", istaknuo je.

U srijedu u 18.30 sati u Londonu će se obaviti ždrijeb rukometnog olimpijskog turnira u ženskoj i u muškoj konkurenciji, Goluža ističe kako mu imena protivnika nisu bitna, čudi ga što može voditi samo 14 igrača i priželjkuje dobre pripreme.

"Tko ne bude odradio pripreme na zadovoljavajući način neće putovati na Olimpijske igre. Ukoliko bude nekih problema, neplaniranih ozljeda, uvijek postoji prošireni popis gdje ima još reprezentativnih kandidata na koje možemo računati", jasan je bio Goluža.

Vezane vijesti

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Hrvatski teniski savez je dobio potvrdu iz ITF-a da će na olimpijskom turniru u Londonu ovog ljeta pravo nastupa od hrvatskih tenisača i tenisačica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika