29.05.2012. / 19:02

Autor: Hina

Mimica s povjerenicima EK-a o neumskom koridoru

Potpredsjednik hrvatske Vlade Neven Mimica razgovarao je u utorak u Bruxellesu s dvoje povjerenika Europske komisije o tome kako uskladiti sa schengenskim propisima koridor kroz Neum, koji bi trebao povezati krajnji jug Hrvatske s ostatkom zemlje.

Neven MimicaNeven MimicaPotpredsjednik hrvatske Vlade Neven Mimica razgovarao je u utorak u Bruxellesu s dvoje povjerenika Europske komisije o tome kako uskladiti sa schengenskim propisima koridor kroz Neum, koji bi trebao povezati krajnji jug Hrvatske s ostatkom zemlje.

Mimica je prve konzultacije o tom pitanju obavio s povjerenikom za regionalnu politiku Johannesom Hahnom i povjerenicom za unutarnje poslove Ceciliom Malmstroem.

"Nadam se da će nakon ovih razgovora problem povezivanja Dubrovnika s ostatkom Hrvatske kroz neumski koridor biti na dnevnom redu svih službi Europske komisije i nadležnih povjerenika i da ćemo pronaći način kako s inovativnim i pragmatičnim rješenjima omogućiti slobodan prolaz putnika i što slobodniji prolaz robe kroz taj koridor", izjavio je Mimica nakon tih sastanaka s dvoje povjerenika.

Hrvatska je načelno s Bosnom i Hercegovinom dogovorila izgradnju zatvorenog koridora u zaleđu Neuma kojim bi se povezala dva dijela zemlje. Tim koridorom putnici bi prolazili bez zaustavljanja i bez graničnih kontrola. Što se prijevoza roba tiče morat će se naći drukčija rješenja, posebice za prijevoz živih životinja i proizvoda životinjskog podrijetla. Za tu vrstu prijevoza razmišlja se o uspostavi trajektne veze koja bi povezala dvije točke na kojima se počeo graditi most kopno-Pelješac, a od kojeg se za sada odustalo, zbog nedostatka financijskih sredstava.

Vezane vijesti

'Želimo da Dalmacija bude crvena'

'Želimo da Dalmacija bude crvena'

Ministri SDP-a, koji su kao danas gosti sudjelovali na izvještajnoj konvenciji o radu splitskog SDP-a u proteklih godinu dana, najavili su kako je… Više

Komentari

registracija
1/3/11

Laudate, 29.05.12. 20:19

Sagradite Pelješki most i sve je riješeno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika