30.05.2012. / 10:05

Autor: Totalsport

Endesa liga: Caja Laboral poveo 2-1 protiv Reala

Hrvatski košarkaš Ante Tomić je zbog petog prekršaja izašao iz igre tijekom posljednje četvrtine, a za 14 minuta igre je postigao osam poena uz pet skokova

Ante Tomić (Pixsell)Ante Tomić (Pixsell)U trećoj polufinalnoj utakmici Endesa doigravanja (španjolska liga) Caja Laboral je na domaćem parketu pobijedio Real Madrid 82-79, nakon produžetka, i poveo 2-1 u seriji.

Nedostaje baskijskoj momčadi još jedna pobjeda za finale, a i u idućoj će utakmici biti domaćin (četvrtak).

Caja Laboral je vodio velikim dijelom utakmice, pa je tako domaća momčad, prije posljednjih deset minuta igre, imala vodstvo od 54-47. No, Real je u zadnjoj četvrtini okrenuo rezultat. Imali su Madriđani i šest poena prednosti u završnici, ali su dozvolili da Caja ima zadnji napad na ogledu pri vodstvu Reala 69-67.

Pablo Prigioni je odigrao sjajnu akciju za kraj, te je položio iz teške situacije loptu za 69-69, a u posljednjoj sekundi je Llull promašio nemoguću tricu. U produžetku se trenutak odluke dogodio 15 sekundi prije kraja kada je Oleson, na asistenciju Prigionija, zabio za 81-78.

Hrvatski košarkaš Ante Tomić je zbog petog prekršaja izašao iz igre tijekom posljednje četvrtine, a za 14 minuta igre je postigao osam poena uz pet skokova. Iz igre je gađao 4-10 uz dva promašena slobodna bacanja.

Kod Caja Laborala je statistički najbolji bio Brad Oleson sa 17 poena, dva skoka i dvije asistencije. Bosanski košarkaš Mirza Teletović je dodao 14, kao i Nemanja Bjelica. Kod Reala je, pak, najbolji bio Sergio Rodriguez sa 19 poena, a upisao je i po četiri skoka i asistencije.

Podsjetimo da je u drugom polufinalu rezultat između Barcelone i Valencije izjednačen 1-1.

Endesa liga, doigravanje (polufinale):

Cajal Laboral - Real Madrid 82-79, produžetak (Caja Laboral vodi u seriji 2-1)

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika