30.05.2012. / 10:40

Autor: Totalsport

NBA: Sjajni Spursi poveli s 2-0

Tony Parker predvodio je Spurse do pobjede s 34 ubačena koša i osam asistencija, a njemu se s 20 priključio Manu Ginobili, odnosno "rookie" Kawhi Leonard s 18

Tony Parker (Reuters)Tony Parker (Reuters)Košarkaši San Antonio Spursa demonstrirali su silu u noći s utorka na srijedu kada su sa 120-111 bili bolji od Oklahome City Thundera u 2. utakmici finala Zapadne konferencije NBA lige.

Tony Parker predvodio je Spurse do pobjede s 34 ubačena koša i osam asistencija, a njemu se s 20 priključio Manu Ginobili, odnosno "rookie" Kawhi Leonard s 18. Konačan rezultat ne otkriva koliko je teksaška momčad ustvari bila dominantna u ovome susretu, u kojem je imala i 20-ak poena razlike.

Ovom pobjedom Spursi su postavili novi rekord NBA lige po broju uzastopnih pobjeda u regularnom dijelu sezone i doigravanju zajedno. San Antonio je trenutno na nizu od 20. pobjeda (kraj regularnog dijela sezone i doigravanje) čime je za jednu pobjedu nadmašio Los Angeles Lakerse koji su u sezoni 2000/2001 imali 19 pobjeda prije negoli ih je Philadelphia pobijedila u prvoj utakmici finala. Lakersi su nakon toga pobijedili u iduće četiri utakmice i uzeli naslov.

San Antonio je izgledao jako, jako dobro. Nemali broj puta su akcije Spursa završavale otvorenim šutom, prilikom kojeg se igrač čak imao dovoljno vremena i "namjestiti" za isti. Izuzmemo li posljednju četvrtinu, Thunder je izgledao jako izgubljeno na terenu i pitanje je hoće li i kako Scott Brooks riješiti taj problem.

Kevin Durant, James Harden i Russell Westbrook postigli su kombinirano 88 koševa za Thunder, ali ni to nije bilo dovoljno da izbjegnu drugi uzastopni poraz, po prvi put nakon početka travnja.

Spomenimo i da je San Antonio imao sjajan postotak šuta iz igre (55.1), dok je Thunder bio na "samo" 42 posto. Ostale brojke su bile više-manje izjednačene, ali je kvaliteta bila debelo na strani sjajnih Spursa.

Treća utakmica finala Zapadne konferencije igra se u noći s četvrtka na petak u Oklahomi.

NBA doigravanje, finale Zapadne konferencije, 2. utakmica:

San Antonio - Oklahoma City 120-111 (Parker 34k, 8a, Ginobili 20k, 4a / Durant 31k, 5a Harden 30k, 7s)

San Antonio vodi u seriji 2-0

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika