30.05.2012. / 15:20

Autor: Totalsport

Roland Garros: Đoković i Azarenka uvjerljivi

Slovakinja Dominika Cibulkova, 15. nositeljica, deklasirala je sa 6-0, 6-2 Amerikanku Vaniju King, iako je od nje izgubila sva tri prethodna meča, a jedan od njih baš na prošlogodišnjem Roland Garrosu

Viktorija Azarenka (Reuters)Viktorija Azarenka (Reuters)Najbolji svjetski tenisač i prvi nositelj Roland Garrosa Novak Đoković svladao je u 2. kolu 99. tenisača svijeta, Slovenca Blaža Kavčiča 6-0, 6-4, 6-4.

Nakon što je u prvom setu ispustio samo osam poena, činilo se da bi Đoković mogao vrlo brzo dovršiti posao na putu ka 23. uzastopnoj pobjedi na Grand Slam turnirima. Međutim, Kavčič je u drugom setu zaigrao kao preporođen. Poveo je s 3-1 i propustio šansu za dvostruki break. Iako je Đoković morao uložiti maksimalni napor za preokret u toj dionici, uspio je s dva breaka osigurati vodstvo 2-0 u setovima. Do 10. gema trećeg seta nije bilo niti jednog breaka, a onda je Đoković iskoristio četvrtu meč-loptu. Kavčiča je svladao drugi puta u njihovom drugom meču. Prvi put ga je dobio također na zemlji, prošle godine na beogradskom turniru.

U 3. kolu će Đoković igrati protiv boljeg iz susreta Francuza Nicolasa Devildera i Nijemca Michaela Berrera.

Bjeloruskinja Viktorija Azarenka, prva tenisačica svijeta, izgubila je samo dva gema u ogledu 2. kola protiv Njemice Dinah Pfizenmaier, slavila je sa 6-1, 6-1. Potpuno suprotna priča od Azarenkinog meča 1. kola protiv Talijanke Alberte Brianti koja je imala set, 4-0 i loptu za 5-0. Azarenka je bila na izlaznim vratima, ali je okrenula taj meč, a onda se u 2. kolu na terenu zadržala 55 minuta. U 3. kolu igrat će protiv Kanađanke Aleksandre Wozniak, koja je izbacila 31. nositeljicu, Kineskinju Jie Zheng 6-2, 6-4.

Slovakinja Dominika Cibulkova, 15. nositeljica, deklasirala je sa 6-0, 6-2 Amerikanku Vaniju King, iako je od nje izgubila sva tri prethodna meča, a jedan od njih baš na prošlogodišnjem Roland Garrosu.

Australka Samantha Stosur, finalistkinja French Opena prije dvije godine, bez muke je u 2. kolu svladala Amerikanku Irinu Falconi 6-1, 6-4.

Roland Garros, 2. kolo, tenisači:

Đoković (1) - Kavčić 6-0, 6-4, 6-4

2. kolo, tenisačice:

Azarenka (1) - Pfizenmaier 6-1, 6-1

Wozniak - Zheng (31) 6-2, 6-4

Cibulkova (15) - King 6-0, 6-2

Stosur (6) - Falconi 6-1, 6-4

Errani (21) - Oudin 6-2, 6-3

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika