30.05.2012. / 16:25

Autor: Totalsport

Roland Garros: Čilić preko Ferrera u 3. kolo, Jurak ispala u parovima

Naša Darija Jurak i Njemica Kristina Barrois oprostile su se od igre parova u 1. kolu. Očekivano su ih svladale 2. nositeljice, Čehinja Kveta Peschke i Slovenka Katarina Srebotnik 6-2, 7-5

Marin Čilić (Reuters)Marin Čilić (Reuters)Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobijedio je Španjolca Juana Carlosa Ferrera 7-6(4), 6-2, 6-3 u susretu 2. kola Roland Garrosa.

Bila je to vrlo solidna predstava Međugorca koji je, kao što je vidljivo iz rezultata, najteži posao imao u prvom setu. Ferrero je napravio rani break, ali pokazalo se da mu je to bio i jedini break u cijelom meču. Čilić je u šestom gemu nadoknadio zaostatak, pa je odluka pala u tie-breaku u kojem je Španjolac poveo s 2-0, ali je Čilić uzvratio s četiri poena u nizu. Ferrero je nadoknadio jedan mini-break zaostatka, ali je izgubio oba poena servirajući kod 4-5.

Drugi set je Čilić otvorio breakom u prvog gemu, čime je trasirao put ka pobjedi. Još jednom je oduzeo servis 32-godišnjem Španjolcu u petom gemu. U trećem setu je naš tenisač s još dva breaka osigurao pobjedu.

I statistika pokazuje da je Čilić odigrao vrlo dobar meč. Imao je 35 izravnih poena i 23 neforsirane pogreške. Ferrero je bio negativan (28-30).

Jedini dosadašnji meč su ova dvojica odigrali u Cincinnatiju, kada je Čilić slavio u dva seta.

Ferrero je svoj jedini Grand Slam turnir u karijeri osvojio upravo u Parizu, ali to se dogodilo prije devet godina. Danas je na zalasku karijere, trenutno je 41. na ATP ljestvici. Čiliću nakon prvog seta nije bio ozbiljnija prijetnja.

Naš jedini preostali predstavnik u muškoj konkurenciji igrat će u 3. kolu protiv Argentinca Juana Martina del Potra, koji je puno teže od očekivanog svladao Francuza Edouarda Roger-Vasselina 6-7(5), 7-6(3), 6-4, 6-4.

Čilić i Del Potro su stari znanci. Argentinac je dobio sva tri prethodna meča ove godine, od toga dva puta na zemlji, u Davis Cup dvoboju u Buenos Airesu, u kojem je tada vrlo iscrpljeni Čilić uhvatio samo četiri gema u tri seta, te u Madridu na plavoj zemlji, 6-2, 6-4. Ukupno Del Potro ima 6-2 u pobjedama protiv Čilića.

Naša Darija Jurak i Njemica Kristina Barrois oprostile su se od igre parova u 1. kolu. Očekivano su ih svladale 2. nositeljice, Čehinja Kveta Peschke i Slovenka Katarina Srebotnik 6-2, 7-5.

Roland Garros, tenisači, 2. kolo:

Čilić (21) - Ferrero 7-6(4), 6-2, 6-3

Del Potro (9) - Roger-Vasselin 6-7(5), 7-6(3), 6-4, 6-4

ženski parovi, 1. kolo:

Peschke / Srebotnik - Barrois / Jurak 6-2, 7-5

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika