Objavljeno u Nacionalu br. 339, 2002-05-15

Autor: Nacionalova redakcija

EKSKLUZIVNO IZ LEVERKUSENA

Nogometni reprezentativac i Kraljica Hrvatske

Zaljubili smo se preko telefona, prije nego što smo se prvi put sreli

Ljubavna veza između Borisa Živkovića (27), nogometnog reprezentativca i igrača njemačkog Bayera iz Leverkusena, i Ivone Andrijašević (23), Kraljice Hrvatske za 1998., traje već više od dvije godine, ali malo tko zna da je ta veza, koja će uskoro prerasti u brak, zapravo počela sastankom naslijepo. Naime, bilo je potrebno tri mjeseca dugih telefonskih razgovora na relaciji Njemačka – Hrvatska i međusobnog prepoznavanja u novinama da bi njih dvoje prohodali, ustanovili da su rođeni jedno za drugo te da bi na kraju Ivona Andrijašević ostavila sve i preselila se u Leverkusen. Njihovu pomalo nevjerojatnu ljubavnu priču saslušali smo u njihovu domu u predgrađu Leverkusena.
”Živković me prvi put nazvao u listopadu 1999., i ja sam ga, naravno, odbila, uopće nisam znala tko je on”, prisjeća se Ivona Andrijašević objašnjavajući kako je Živković došao do njezina telefonskog broja preko zajedničkog prijatelja. S druge strane, Živković kaže kako je vidio njezinu sliku u novinama “i valjda je sudbina htjela da sam za vrijeme razgovora pitao prijatelja pozna li Ivonu a on odgovorio potvrdno i dao mi njezin broj telefona”. Taj poziv za Ivonu Andrijašević nije značio ništa jer kaže kako nikada nije bila tip osobe koja se povlačila po Zagrebu u potrazi za muškarcem, “te sam se stoga pitala što bi jedan nogometaš radio sa mnom. U to vrijeme moje su slike često bile u novinama i smatrala sam da takve djevojke takvim ljudima često služe samo za zabavu a kod kuće imaju neku neupadljivu ženu, pa sam ga odmah srezala. Rekla sam mu: ‘Oprosti, dečko, ne interesiraš me’”. Međutim, Živković se nakon nekoliko tjedana pojavio u Zagrebu i ponovno je nazvao, ali ona nije željela razgovarati s njim. Ni to mu nije bilo dosta, te ju je uskoro opet zvao iz Njemačke. Ovaj put Ivona Andrijašević nije spustila slušalicu. “Počeo je sa svojim pričama na koje sam se ‘navukla’”, priznaje ona, dodajući da tada nije znala tko je on jer nije bio medijski eksponiran poput Šukera, Prosinečkog ili Šimića, za koje je čula. Ivona Andrijašević smatra kako je Živković “valjda navikao da mu djevojke podilaze, pa ga je iznenadilo što sam mu kontrirala, a svakom je zanimljivo da ga netko odbija. Moj pomalo prgav karakter valjda je bio presudan kod njega”. A onda se dogodio prijelomni trenutak.
Ivona Andrijašević (23), Kraljica Hrvatske za 1998., i Boris Živković (27), nogometaš Bayera iz Leverkusena koji će 15. svibnja nastupiti u finalu Kupa prvaka, zajedno su već dvije godine: sve je počelo kad je on vidio njezinu fotografiju u novinama, a zatim je uslijedilo višemjesečno telefoniranje “Kad sam bila u Makarskoj, jednog dana vratila sam se kući s bazena i dočekao me golemi buket od 50-100 crvenih ruža i poruka – pozdrav iz Rima. U tom trenutku znala sam da je to zapravo to”, presretno priča Ivona Andrijašević kojoj se na taj način Živković javio s priprema u Rimu.
Ivona Andrijašević u međuvremenu je saznala sve o Živkoviću. “Kako je on mene gledao po novinama tako sam i ja gledala njega. Svidjelo mi se to što je mangup, što je muško. Istodobno, Boris je imao fine manire čim mi je poslao buket cvijeća. Dopao mi se taj buket”, kaže Ivona Andrijašević i objašnjava da se prvi put u životu zaljubila u nekoga samo razgovarajući telefonski.
U veljači 2000. Živković je došao u Zagreb i njih dvoje su se upoznali. “Kada sam ga vidjela, nisam mogla otvoriti usta. Trebalo mi je vremena da se opustim, drugačije je kada s nekim satima razgovaraš preko telefona a drugačije kada se sretneš s tom osobom”, govori Ivona Andrijašević. Premda se na prvom sastanku partneri obično pojavljuju u najblještavijem izdanju, Živković se pojavio, opisuje ona, odjeven kao klošar, u tenisicama i trapericama. Ona kaže da Živković “ima upravo onakav izgled muškarca kakav ja zamišljam – debele usne, jaku čeljust, debeo vrat i atletski je građen, za glavu je viši od mene”.
Naravno, takvi su susreti uvijek rizični jer se partneri nakon upoznavanja mogu duboko razočarati. Veza je počela kada je svaki poznatiji nogometaš za djevojku imao manekenku. Iznenađujuće, Ivona Andrijašević se uopće ne uzbuđuje zbog takvih priča i kaže kako nikada neće reći da je ona ipak drugačiji slučaj. “Pa kome ne imponira sportaš? Aktivan sportaš mora izgledati kao avion, a svaka žena hoće mišić na mišiću.” Naravno, u takvim vezama spominje se i inteligencija nogometaša, ali Ivona Andrijašević kaže kako je tjelesni izgled prvo što te privuče kod nekoga.
Da bi dokazao svoju ljubav, Živković je svaki drugi vikend dolazio u Zagreb. Naime, Bayer je svaku drugu utakmicu njemačkog prvenstva igrao subotom kod kuće nakon čega bi Živković sjeo u auto, vozio 200 kilometara do Frankfurta i odatle avionom letio za Zagreb. Tijekom tih kratkih vikenda njih se dvoje bolje upoznalo pa ona kaže kako je Živković bio jako odmjeren, pokazao je svoj karakter, pri čemu joj je dosta popuštao, ali je znao kada treba reći dosta. “To mi je bitno jer ne volim kada mi netko previše podilazi. To me zadivilo kod Borisa, odgovara mi njegova narav. Ne bih mogla biti s muškarcem koji bi mi sve dopuštao”, smatra Ivona Andrijašević i dodaje: “Muškarac mora biti jači od mene, ipak će on voditi mene i djecu kroz život. Što će mi frajer nad kojim ja dominiram?”
Nakon što se veza učvrstila, Živković ju je pozvao da se preseli k njemu u Leverkusen, što njoj nije bilo lako “jer sam u Zagrebu bila u središtu pažnje, što mi je kao balavici od 19 godina imponiralo”, ali joj je ubrzo i dosadilo. Stoga je pristala na preseljenje. No kada je došla u Leverkusen, priznaje da joj je bilo grozno. “To mi je bila velika stepenica u životu, nisam imala vozačku dozvolu, bila sam sama kod kuće, Boris je bio stalno na putu. Samo sam mogla nešto skuhati, a on bi na sreću sve pojeo. Jedino ne jede blitvu i špinat. Onda mi je kupio psa, jorkširskog terijera, da mi ne bude dosadno. Puno mi je pomogao da se uklopim i sada sam se navikla te bih i ubuduće mogla živjeti u Leverkusenu a da u Zagreb ili Makarsku dolazim povremeno. Važno mi je da sam sretna, ne treba mi eksponiranje nakita ili garderobe koju mi je kupio, to mi je snobovski, pa zna se kakvo je stanje u državi”, tvrdi Ivona Andrijašević.
Ivona Andrijašević i Boris Živković smješteni su u predgrađu Leverkusena u velikoj kući s okućnicom na površini od oko tisuću četvornih metara, gdje se često roštilja zajedno s brojnim Hrvatima i Bosancima koji tamo žive. U međuvremenu ona je položila vozački pa sada vozi BMW M5 i u slobodno vrijeme ode do 50 kilometara udaljenog Dusseldorfa. Živkoviću ozbiljno razmišlja o tome da kupi Ferrari. O budućnosti ne razmišljaju previše jer on namjerava igrati nogomet još sedam ili osam godina, a u takvim je okolnostima teško planirati. Sigurno je jedino vjenčanje koje bi moglo biti uskoro.
Kada se preselila k Borisu Živkoviću u Njemačku, Ivona Andrijašević zanemarila je manekensku karijeru. Upisala se u agenciju Bon Models u Dusseldorfu za koju je, kaže, radila neke prospekte, ali ništa spektakularno. “Upisala sam se u tu agenciju samo da bih vidjela da to više ne mogu raditi, da sam to nadišla. Više mi se ne da šest sati čekati na castingu, stoga mi uopće nije žao što sam napustila manekenstvo”, zaključila je Ivona Andrijašević.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika