31.05.2012. / 13:06

Autor: Nacional.hr

Video: Grčka Syriza podupire ulazak Hrvatske u EU

"Mi jasno podupiremo članstvo svih zemalja zapadnog Balkana u Europskoj uniji sve dok je ta odluka odraz želja naroda i donesena na demokratski način", rekao je i dodao kako bi zemljama koje još nisu članice NATO pakta bilo bolje da ne ulaze u tu vojnu organizaciju

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaYannis Bournous, zadužen za europska pitanja unutar grčke koalicije radikalne ljevice Syriza, izjavio je kako ne treba strahovati za ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora s Europskom unijom u Grčkom parlamentu, izvještava tportal.

"Mi jasno podupiremo članstvo svih zemalja zapadnog Balkana u Europskoj uniji sve dok je ta odluka odraz želja naroda i donesena na demokratski način", rekao je i dodao kako bi zemljama koje još nisu članice NATO pakta bilo bolje da ne ulaze u tu vojnu organizaciju.

Ističe kako je važnije potpuno uklopljavanje u Europsku uniju, navodi primjer Rumunjske i Bugarske, kojima se nameću brojna ograničenja i onemogućuje integracija.

Ako vođa Syrize, Alexis Tsipras na predstojećim izborima postane predsjednik Grčke vlade, neće se tražiti napuštanje eurozone. Objašnjava kako su priče o napuštanju eura propaganda protivnika.

"Syriza smatra kako treba promijeniti strogi plan štednje koju diktiraju grčki vjerovnici, EU i MMF. Nužno je pronaći novo prihvatljivije rješenje jer nametnuto u potpunosti onemogućuje razvoj Grčke", nastavlja Bournous i pojašnjava kako će se koncentrirati na oporezivanje bogatih.

Koalicija radikalne ljevice Syriza osnovana je 2004. godine, bila je na marginama političkog života u vrijeme dominacije desne Nove demokracije i lijevoga PASOK-a. Najnovije ankete pred izbore u lipnju pokazuju visoku popularnost među građanima Grčke, očekuje se kako će koalicija Syriza preuzeti vlast.

Vezane vijesti

Britanski parlament najesen o ratifikaciji pristupnog ugovora RH

Britanski parlament najesen o ratifikaciji pristupnog ugovora RH

Predsjednik hrvatsko-britanske parlamentarne skupine prijateljstva grof Alexander Dundee izjavio je u četvrtak u Zagrebu da će britanski parlament… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika