31.05.2012. / 15:44

Autor: Totalsport

Stanley Cup: Kopitar donio uvodnu prednost Kingsima

Nastavili su Kingsi na taj način čudesnu seriju u ovogodišnjem doigravanju

Anže Kopitar Anže Kopitar Slovenac Anže Kopitar sjajnim je pogotkom u devetoj minuti produžetka donio pobjedu Los Angelesu u gostima kod New Jerseyja (2-1) u prvoj utakmici velikog finala NHL lige.

Nastavili su Kingsi na taj način čudesnu seriju u ovogodišnjem doigravanju. Momčad koja je osnovni dio sezone završila na osmom mjestu Zapadne konferencije slavila je u svih devet gostujućih utakmica doigravanja! Postali su Kingsi na taj način prvi sastav u povijesti najjače svjetske hokejaške lige koji je pobijedio u uvodnih devet dvoboja izvan svoga leda, a ukoliko dođu do trijumfa i u subotu u Prudential Centeru, srušit će i ukupan rekord NHL-a po broju gostujućih pobjeda u doigravanju u jednoj sezoni.

No, sve je to manje bitno. Za Kingse je sasvim sigurno najvažnije da su napravili novi korak ka prvom Stanley Cupu u klupskoj povijesti. Jedini finale dosad su igrali u sezoni 1992/93, kada ih je predvodio veliki Wayne Gretzky.

Los Angeles je u srijedu poveo u desetoj minuti prve trećine pogotkom Colina Frasera. Za Devilse je u 19. minuti druge dionice izjednačio Anton Volčenkov. Rusu je to bio prvi gol u doigravanju još od 2007. kada je igrao za Ottawu. Čovjekom odluke pokazao se, međutim, Kopitar koji je nakon nešto više od osam minuta igre u dodatnom vremenu najprije fingirao udarac bekhendom, a potom forhendom smjestio pak u mrežu Martina Brodeura. Slovencu je to bio drugi pogodak u produžetku u utakmicama doigravanja, prvi je zabio 2010. Vancouveru. U posljednjih je devet utakmica ubilježio čak 12 poena, odnosno šest golova i isto toliko asistencija.

Spomenimo i da je ovo bila prva uvodna utakmica velikog finala koja je otišla u produžetak nakon 2002. godine kada je Carolina svladala Detroit (3-2).

Stanley Cup, prva utakmica:

New Jersey (6) - Los Angeles (8) 1-2, produžetak

Vezane vijesti

Stanley Cup Los Angelesu

Stanley Cup Los Angelesu

Hokejaši Los Angeles Kingsa nakon 45 godina postojanja, promašenog pokušaja 1993. godine s Wayneom Gretzkim u sastavu i šest utakmica finalne serije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika