31.05.2012. / 16:01

Autor: Totalsport

NBA: Miami preživio veliku večer Rajona Ronda

Rondo je završio s 44 koša (šut iz igre 16-24), 10 asistencija, 8 skokova i 3 ukradene lopte provevši sve 53 minute u igri i bio mu je to uvjerljivo najbolji susret u doigravanju u karijeri, ali i mala utjeha, kad Boston nije uspio iščupati pobjedu

Rajon Rondo (Reuters)Rajon Rondo (Reuters)Košarkaši Miami Heata poveli su 2-0 u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige. U drugoj utakmici slavili su s tijesnih 115-111 nakon produžetka u svojoj AmericanAirlines Areni.

Miami je u drugoj četvrtini zaostajao čak 15 koševa, ali je uspio vratiti se u susret dobivši treću dionicu 35-22. U posljednjoj četvrtini Boston je lovio vodstvo Miamija, a na kraju je susret otišao u produžetak nakon trice Raya Allena 34.3 sekunde prije kraja koja je poravnala rezultat na semaforu na 99-99. Miami je imao dvije prilike za pobjedu u regularnom dijelu, ali je LeBron James prvo promašio polaganje, a potom šut sa zvukom sirene.

U produžetku je Miami igrao "pet na jedan" protiv playmakera Bostona Rajona Ronda. Naime, zabio je Rondo svih 12 koševa Celticsa u dodanom vremenu, ali nije bilo dovoljno. Rondo je završio s 44 koša (šut iz igre 16-24), 10 asistencija, 8 skokova i 3 ukradene lopte provevši sve 53 minute u igri i bio mu je to uvjerljivo najbolji susret u doigravanju u karijeri, ali i mala utjeha, kad Boston nije uspio iščupati pobjedu.

Paul Pierce ubacio je 21 koš, Kevin Garnett 18 uz 8 skokova, a Ray Allen 13 koševa kod poraženih Celticsa. Pobjedničku momčad Heata predvodio je LeBron James s 34 koša, 10 skokova i 7 asistencija. Dwyane Wade zabio je 23 uključujući njih 8 u produžetku, dok je Mario Chalmers ubacio 22.

- Ova momčad (Boston) ima odlučnost. Izašli su na parket i odigrali odličnu utakmicu. Bilo je fizički čvrsto od početka. Mi smo iskoristili našu publiku i njihovu energiju i vratili se u susret, ali morali smo igrati bolje - komentirao je Wade, čija je momčad u ovom susretu izvela najveći preokret u klupskoj povijesti što se tiče doigravanja. Dosad su dva puta preokretali 14 koševa razlike, 2006. u finalu protiv Dallasa, i prošle sezone protiv Philadelphije.

- Gledajte, odigrali smo odličnu utakmicu. Rekao sam im, ekstremno dobro. Mislim da smo pokazali veliko srce, ali ne mislim da smo odigrali pametno cijeli susret. Ima stvari koje možemo apsolutno popraviti i učinit ćemo to - rekao je trener Celticsa Doc Rivers, čija je momčad izvela 29 slobodnih bacanja, čak 18 manje od Miamija.

Treća utakmica serije igra se u petak u Bostonu. Celticsi nisu nadoknadili deficit 0-2 u nekoj seriji doigravanja od 1969. godine.

NBA doigravanje, konferencijski finale, srijeda:

Istočna konferencija

Miami (2) - Boston (4) 115-111, produžetak (James 34k, 10s, 7a, Wade 23k / Rondo 44k, 10a, 8s)

(Miami vodi u seriji 2-0)

Vezane vijesti

NBA: Miami na korak do naslova

NBA: Miami na korak do naslova

Pobjedom protiv Oklahoma City Thundera u svojoj American Airlines Areni 104-98 u petoj utakmici finala doigravanja NBA lige, košarkaši Miami Heata… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika