31.05.2012. / 19:24

Autor: Hina

Sirijski pobunjenici traže da Annan proglasi neuspjeh svog plana

Glavni zapovjednik sirijskih pobunjenika Riad al Asad pozvao je u četvrtak posebnog izaslanika UN-a i Arapske lige za Siriju Kofija Annana da objavi da je njegov mirovni plan propao kako bi oslobodio pobunjenike obveze pridržavanja primirja, za koje SAD kaže da bi se moglo urušiti te izazvati širu krizu na Bliskom istoku.

Kofi AnnanKofi AnnanGlavni zapovjednik sirijskih pobunjenika Riad al Asad pozvao je u četvrtak posebnog izaslanika UN-a i Arapske lige za Siriju Kofija Annana da objavi da je njegov mirovni plan propao kako bi oslobodio pobunjenike obveze pridržavanja primirja, za koje SAD kaže da bi se moglo urušiti te izazvati širu krizu na Bliskom istoku.

Izjava Asada, čije je sjedište u Turskoj, u suprotnosti je s izjavom pobunjenika u Siriji koji su u srijedu izdali 48-satni ultimatum predsjedniku Bašaru al Asadu da ispuni uvjete Annanova plana.

"Nema roka, ali želimo da Kofi Annan izda priopćenje u kojem će objaviti da je njegov plan propao kako bi mi bili slobodni provesti vojnu operaciju protiv režima", rekao je Asad za televiziju Al Džazira.

Annanov plan nije zaustavio nasilje u Siriji. Annan je upozorio da bi, ne bude li Vijeće sigurnosti UN-a ubrzo izvršilo pritisak na Siriju da okonča nasilje nad oporbom, zemlje mogle početi djelovati izvan okvira UN-a.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika