Objavljeno u Nacionalu br. 339, 2002-05-15

Autor: Mladen Pleše

EKSKLUZIVNO

Party sportskih zvijezda u Monaku

Uvod u ovogodišnje proglašenje najboljih sportaša svijeta u Monte Carlu, dodjela sportskih Oscara Laureus Worlds Sports Award 2001, bio je spektakularan: u najpoznatijoj diskoteci u Monaku “Jimmys bar” u nedjelju, 12. svibnja, najbolji košarkaš svih vremena Michael Jordan kao da je odlučio dati si oduška za sva dosadašnja odricanja. Pod budnim okom tjelohranitelja, okružen brojnim ljepoticama, ni na plesnom podiju nije se odvajao od cigare i whiskyja. Premda se u “Jimmys baru” okupilo doista respektabilno društvo, među ostalima bili su tu nekadašnji svjetski skijaški as Alberto Tomba, predsjednik Svjetske sportske akademije, olimpijski pobjednik i svjetski rekorder Edwin Moses te svjetski motociklistički as Michael Dougan, Jordan je bio najveća zvijezda: tjelohranitelji su ga okruživali i branili od nasrtljivih starleta čak i dok je plesao na podiju, a nisu dopuštali ni fotografiranje. No u utorak, 14. svibnja, kada će se u dvorani Grimaldi forum dodijeliti nagrade za najbolje sportaše svijeta, po svim predviđanjima, Jordana će zasjeniti Goran Ivanišević. U konkurenciji najboljih svjetskih sportaša povratnika predviđa se da će Ivanišević pobijediti ne samo Michaela Jordana, nego i golfere Johna Dalyja i Bernharda Langera te hokejaša Maria Lemieuxa. I u Monte Carlu se potvrdilo da je Ivanišević doista jedan od najkultnijih sportaša: organizirana je čak i specijalna konferencija za tisak na kojoj će Ivanišević objasniti razloge zbog kojih ove godine neće nastupiti na Wimbledonu. Da je Ivanišević doista najveći kandidat za nagradu govori to je organizator u ponedjeljak, 13. svibnja po njega poslao specijalni avion. Organizator svega Ion Tiriac, koji je odigrao presudnu ulogu da Ivanišević dođe u Monte Carlo, tvrde da je on dobio nagradu za najboljeg sportaša svijeta.
Na popisu najuglednijih gostiju, uz Michaela Schumachera, Borisa Beckera, Nadiju Comaneci, Marion Jones, Ingemara Stenmarka, Marka Spitza i Michaela Johnsona, nalaze se i Janica i Ivica Kostelić. Da će hrvatski sportaši dati pečat ovogodišnjoj dodjeli najprestižnijih sportskih nagrada svijeta govori i to da će i Janica Kostelić, kao posebna gošća organizatora, na završnoj priredbi pokazati svoje četiri olimpijske medalje. U “Jimmys baru” zabljesnula je još jedna hrvatska sportašica: karatistica Dvina Meler koja je u Monte Carlo stigla na poziv Montyja Shadowa, odnosno Čedomira Komljenovića, koji je jedan od utemeljitelja i organizatora tog prestižnog sportskog događaja, nije se mogla obraniti od poziva za ples. Najuporniji je pri tomu bio Alberto Tomba.
. Treću dodjelu sportskog Oscara ove godine prati 600 novinara i 400 fotografa te više desetaka televizijskih ekipa. Glavni sponzori, DaimlerChrysler i Richemont, stavili su im na raspolaganje 224 najnovija Mercedesa, a cijela priredba, koja traje dva dana, 13. i 14 svibnja, stoji više od 32 milijuna eura. Nagrade za najbolje sportaše svijeta najavit će i dodijeliti, među ostalima, i glumci Michael Douglas, Morgan Freeman, Catherine Zeta-Jones, Sean Connery i Monica Bellucci.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika