01.06.2012. / 14:59

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Prijateljske: Sudionici Eura uspješni

Dodajmo kako su nogometaši Meksika pogotkom Javiera Hernandeza u sudačkoj nadoknadi prijateljskog susreta s 2-1 bili bolji od Bosne i Hercegovine

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaTri reprezentacije koje za osam dana kreću u borbu za naslov najbolje nogometne momčadi Starog kontinenta pobijedile su u svojim pripremnim utakmicama za Euro u Ukrajini i Poljskoj.

Njemačka je u Leipzigu s 2-0 nadigrala reprezentaciju Izraela, Francuska je u Reimsu bila bolja od Srbije identičnim rezultatom, dok je Grčka u austrijskom Kufsteinu s minimalnih 1-0 pobijedila Armeniju.

Nijemci su gotovo 70 minuta igrali u najjačem sastavu, onom koji bi mogao 9. lipnja istrčati i u prvoj utakmici Eura protiv Portugala. Golovima Marija Gomeza (40) i Andrea Schürrlea (82) Njemačka je upisala rutinsku pobjedu protiv ne odviše jakog Izraela.

Izbornik Joachim Löw odlučio je tek u 67. minuti utakmice promijeniti svoj početni sastav uvevši u igru spomenutog strijelca Schürrlea i povratnika nakon ozljede Miroslava Klosea. Nakon 80. minute svoju su priliku dobili i Marco Reus, Mario Götze i Lars Bender.

Početni sastav Njemačke: Neuer; Lahm, Mertesacker, Boateng, Badstuber; Özil, Khedira, Kroos; Gomez, Podolski, Müller.

Francuska je na domaćem terenu s također 2-0 bila bolja od Srbije, a oba su gola pala u prvih 16 minuta prvog dijela utakmice. Franck Ribery bio je strijelac vodećeg, a Florent Malouda, pokazalo se, odlučujućeg pogotka u 16. minuti.

Spomenimo da je Yann M'Vila morao napustiti travnjak nakon svega pet minuta igre zbog ozljede desnog stopala, te je njegov nastupa na Euru pod velikim upitnikom. Igrač Rennesa se, nakon što je iznesen s travnjaka, rasplakao, što bi mogao biti dovoljan znak o kakvoj je ozljedi riječ.

Početni sastav Francuske: Lloris; Reveillere, Clichy, Mexes, Koscielny; Malouda, Ribery, Nasri, Cabaye; M'Vila; Benzema (ušli s klupe: Diarra, Martin, Giroud, Menez, Rami, Ben Arfa).

Grčka je svojim klasičnim pogotkom (nakon prekida) s minimalnih 1-0 bila bolja od Armenije. Kyriakos Papadopoulos je bio strijelac jedinog pogotka u 23. minuti prvog dijela, nakon asistencije neuništivog 35-godišnjeg Giorgiosa Karagounisa.

Početni sastav Grčke: Sifakis; Holebas, A. Papadopoulos, K. Papadopoulos, Papastathopoulos; Maniatis, Karagounis, Katsouranis, Gekas; Salpingidis, Fortounis (ušli s klupe: Samaras, Fotakis, Tzavelas, Fetfatzidis, Makos, Mitroglou)

Dodajmo kako su nogometaši Meksika pogotkom Javiera Hernandeza u sudačkoj nadoknadi prijateljskog susreta s 2-1 bili bolji od Bosne i Hercegovine.

Meksiko je pred 51.240 gledatelja u Chicagu, na stadionu Soldir Field, poveo preko igrača engleskog Tottenhama, Giovanija Dos Santosa, već u 7. minuti utakmice. Svega 20-ak minuta kasnije na 1-1 je poravnao Edin Džeko, a pobjedu je "domaćoj" reprezentaciji osigurao Unitedov Chicharito u posljednjim sekundama utakmice.

Prijateljske:

Francuska - Srbija 2-0 (Ribery 11, Malouda 16)

Njemačka - Izrael 2-0 (Gomez 40, Schürrle 82)

Grčka - Armenija 1-0 (Papadopoulos 23)

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika