02.06.2012. / 12:57

Autor: Hina

'Ovo je zadnji trenutak za dobre promjene'

Zadnji je trenutak za dobre promjene i mi ih moramo realizirati, poručio je predsjednik HNS-a Radimir Čačić, obraćajući se SDP-ovcima koji na današnjoj Konvenciji biraju čelna tijela stranke.

Radimir ČačićRadimir ČačićZadnji je trenutak za dobre promjene i mi ih moramo realizirati, poručio je predsjednik HNS-a Radimir Čačić, obraćajući se SDP-ovcima koji na današnjoj Konvenciji biraju čelna tijela stranke.

"Građani od nas s pravom to očekuju. Zadnji je trenutak za dobre promjene u ovoj zemlji i mi te dobre promjene moramo realizirati", naglasio je Čačić.

U ime HNS-a SDP-ovce je pozdravio kao prijatelje s kojima članovi njegove stranke dijele iste vrijednosti, a što je, istaknuo je, i osnovni preduvjet za dobar rezultat koalicijske vlade.

"Osobno ću učiniti sve da to bude, kako se kaže u (filmu) 'Casablanci', 'početak jednog divnog prijateljstva', početak jedne serije pobjeda koja je potrebna ovoj zemlji", rekao je.

Čačić je istaknuo da su izborne pobjede lijeve koalicije nužne Hrvatskoj zbog velikih problema u državi, zbog previše godina lošeg vođenja države, zbog čega, kazao je, ne postoji čarobni štapić koji bi te stvari promijenio.

Naglasio je da je SDP u Vladi i vladajućoj koaliciji većinska i najodgovornija stranka, da je HNS strateški partner bez kojega se ne može odlučivati, ali koji u konačnici ne odlučuje.

"Imamo kvalitetne partnere i u IDS-u i HSU-u i ne vidim ni jedan razlog da ne postignemo dobar rezultat i da taj rezultat ne bude dobro ili vrlo dobro ocijenjen kod građana - jer bi odlično bilo malo pretenciozno očekivati", poručio je Čačić.

SDP-ovce je pozdravio i predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, ističući da su SDP i IDS u ovih 20-tak godina imali i uspona i padova u međusobnim odnosima, ali da su ti odnosi danas takvi da nikada nisu bili bolji.

Odbacio je, kako je rekao, kalkulacije da je IDS najslabija karika u Vladi i da ima varijante za izlazak iz Vlade.

"IDS je stabilan, čvrst i jak partner u Vladi i sigurno da ćemo zajedno odraditi čitav mandat jer smo odgovorni prema građanima koji su nam dali veliko povjerenje", poručio je Jakovčić, naglasivši da ova vlada nema alternative u Hrvatskoj, uvjeren u njezin dobar rezultat.

Da je SDP danas najvažnija stranka koalicije naglasio je i predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, izrazivši zadovoljstvo odnosima u vladajućoj koaliciji, "iako ptice zloslutnice govore da će se raspasti nakon nekoliko mjeseci".

Naglasio je da je gospodarska situacija u Hrvatskoj teška, da hrvatski građani podnose žrtve, a da su veterani u podnošenju žrtava i "prvaci svijeta u preživljavanju" upravo umirovljenici.

Obećao je da će rezultati aktualne vlade biti "mjerljivi i opipljivi" već za godinu dana.

SDP-ovce je pozdravio i potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, istaknuvši da u vladajućoj koaliciji vidi namjeru da u hrvatsko društvo uvede više socijalne pravde te vrati povjerenje u mogućnosti rasta i napretka.

"SDSS u vašem sloganu "Srce dobrih namjera" vidi nova očekivanja za ovo društvo i državu. Državu koja neće biti etnički podijeljena, podijeljena između bogatih i siromašnih", poručio je Pupovac.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

registracija
10/2/12

Hazu, 02.06.12. 13:34

Demagog ,dobio kredit i podmirio kašnjenja dok na vlasti nije bio,sad on mudruje


registracija
3/9/10

vasiona55, 02.06.12. 13:38

Vi iz SDP, HNS, IDS,SDSS vjerojatno jeste kvalitetni ljudi iako na meni nije da vaše ljudske kvalitete ocjenjujem, najmanje da ih procjenjujem. No, na žalost, vaše kvalitete nisu dostatne da ovu zemlju izvučete iz dubokog gliba u koji su je doveli svi prethodnici koji su bili na vlasti od 1990. do danas. Jer, nitko od njih nije imao ideju, niti potrebita znanja da od dobrog materijala napravi odličan proizvod. Radilo se po onoj - znamo da nešto nećemo, ali pojma nemamo što hoćemo. Tako ste svi vi i dolazili na vlast, jer je narodu bilo dosta onih prije vas.
Čitam da u ovoj državi nema pameti, jer je sve što je nešto vrijedilo otišlo van. Ako se i složim s time, iako se u potpunosti ne slažem, onda pozovimo svu tu pamet doma, pa netko će se valjda, od svih tih silnih domoljuba, i odazvati. Pa neka onda ti pametni i iskustveni ljudi, uz najpametnije što je ostalo u domovini izvedu ovu državu iz dna dna. Ako je to uopće moguće. Samo da još dodam, obzirom da Milanović poziva na rad, da nam svakako treba osmisliti taj rad na nivou države, da se napokon zna tko što treba raditi, tko kome za što odgovara itd, itd.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 02.06.12. 16:16

Što je dovraga s tim pravosuđem?
Naš ovdje ubije dvoje Talijana pravosuđe pomalo,naš ubije vani dvoje Mađara,opet pomalo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika