02.06.2012. / 18:11

Autor: Hina

SDP izabrao 17 članova Predsjedništva; u tijeku izbori za potpredsjednike

SDP je danas izabrao 17 članova Predsjedništva stranke te 103 člana Glavnog odbora, a na konvenciji u zagrebačkom Domu sportova počeli su izbori za četiri potpredsjednika za koje se kandidiralo osam članova Predsjedništva.

Milanka Opačić, Zoran Milanović i Zlatko Komadina (Foto: M. Vrčković)Milanka Opačić, Zoran Milanović i Zlatko Komadina (Foto: M. Vrčković)SDP je danas izabrao 17 članova Predsjedništva stranke te 103 člana Glavnog odbora, a na konvenciji u zagrebačkom Domu sportova počeli su izbori za četiri potpredsjednika za koje se kandidiralo osam članova Predsjedništva.

Nakon što su izabrani za članove Predsjedništva, kandidaturu za potpredsjednike iskazali su Arsen Bauk, Branko Grčić, Željko Jovanović, Zlatko Komadina, Gordan Maras, Mirando Mrsić, Milanka Opačić i Rajko Ostojić.

U SDP-ovo Predsjedništvo, koje s predsjednikom stranke Zoranom Milanovićem broji 18 članova, izabrani su ministar zdravlja Rajko Ostojić (1532 glasa), predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić (1472 glasa), bivši ministar prometa Zlatko Komadina (1458), ministar poduzetništva Gordan Maras (1429), ministar uprave Arsen Bauk (1326), potpredsjednik Vlade Neven Mimica (1291), potpredsjednica Vlade Milanka Opačić (1153), potpredsjednik Vlade Branko Grčić (1127), vukovarski gradonačelnik Željko Sabo (1075), ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić (1059), ministar rada Mirando Mrsić (1056), ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović (999), predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem (983), predsjednica osječkog SDP-a Biljana Borzan (858), gradonačelnik Jastrebarskog Mihael Zmajlović (801), sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel (540) i SDP-ovac Vedran Babić (394).

Za članove Predsjedništva natjecala su se 34 kandidata, a od 17 članova 13 ih je izabrano po regionalnoj kvoti (po dva iz pet regija i tri iz Zagreba), a četiri na nacionalnoj razini.

Tako su Ostojić, Bernardić i Maras birani iz Zagreba, iz kvote Zagrebačke, Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije izabrani su Zmajlović i Lovrić Merzel, iz Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske Hajdaš Dončić i Babić, Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije Sabo i Borzan, iz Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske Komadina i Jovanović, a iz Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske i Dubrovačko-neretvanske Bauk i Grčić.

Na nacionalnoj razini delegati su u Predsjedništvo birali Mimicu, Opačić, Mrsića i Šprema.

Od ukupno 364 kandidata izabrana su 103 člana Glavnog odbora.

Predsjednik izborne komisije Slavko Linić čestitao je izabranima te izrazio uvjerenje da bi drugi krug glasovanja, onaj za potpredsjednike, mogao biti gotov do 17,30 sati.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika