02.06.2012. / 18:30

Autor: Hina

Rajoy tvrdi da će Španjolska izaći iz krize uz pomoć EU

Španjolski premijer Mariano Rajoy je rekao u subotu da je uvjeren da će njegova zemlja izaći iz krize vlastitim naporima i uz pomoć europskih partnera.

Mariano RajoyMariano RajoyŠpanjolski premijer Mariano Rajoy je rekao u subotu da je uvjeren da će njegova zemlja izaći iz krize vlastitim naporima i uz pomoć europskih partnera.

"Iako tako u ovom trenutku ne izgleda, Španjolska je vrlo čvrsta zemlja", ustvrdio je Rajoy na gospodarskom susretu u Sitgesu i podsjetio da imaju peto po snazi gospodarstvo Europske unije i četvrto u eurozoni.

"Španjolska će izaći iz nevolja vlastitim naporima i uz podršku naših partnera iz zajednice jer se ne radi samo o gospodarskoj budućnosti Španjolske već i o očuvanju europske monetarne unije", naglasio je

Sumnja se u sposobnost Španjolske u vezi njezinih financijskih obveza bez vanjske pomoći dok ona mora pomoći svom bankovnom sektoru i regijama u dugovima. Prošlog tjedna je španjolska burza pada na najnižu razinu od travnja 2003.

"Nismo se oslobodili prijetnji i nećemo popustiti", nastavio je Rajoy i rekao da Španjolska "nije ni jedini ni najgori problem u EU".

"Danas želim poslati umirujuću poruku jer znamo što se zbiva i što treba učiniti", zaključio je.

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika