03.06.2012. / 13:19

Autor: Hina

Asad: Rat protiv Sirije vodi se iz inozemstva

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad u nedjelju je u govoru pred novim sazivom parlamenta izjavio da se njegova zemlja suočava s ratom koji se vodi iz inozemstva i da terorizam raste usprkos poduzetim političkim koracima poput prošlomjesečnih parlamentarnih izbora, prenose agencije.

Bašar al-AsadBašar al-AsadSirijski predsjednik Bašar al-Asad u nedjelju je u govoru pred novim sazivom parlamenta izjavio da se njegova zemlja suočava s ratom koji se vodi iz inozemstva i da terorizam raste usprkos poduzetim političkim koracima poput prošlomjesečnih parlamentarnih izbora, prenose agencije.

"Mi nismo suočeni s političkim problemom... već s pokušajem da se posiju sektaški sukobi, a to je oruđe terorizma", kazao je Asad u parlamentu, prenosi Reuters.

"Suočeni smo s pravim ratom koji se vodi izvan zemlje", zaključio je sirijski predsjednik koji odavna optužuje inozemstvo, a napose Zapad, za kovanje urote protiv njegove zemlje, javlja AFP.

Asad je poručio da u borbi protiv terorizma ili onih koji ga podržavaju neće biti kompromisa.

U svom je govoru odao počast "svim mučenicima, civilima i vojnicima" i poručio da "njihova krv nije potekla uzalud".

Asad se rijetko pojavljivao u javnosti tijekom 15-mjesečne pobune protiv njegova režima počete mirnim prosvjedima koji su prerasli u sukob s više od 13.000 mrtvih. Današnji govor u parlamentu koji je prenosila televizija, prvo je njegovo obraćanje javnosti nakon siječnja u trenutku kada UN-ov mirovni posrednik Kofi Annan pokušava naći izlaz iz krize jer prekid vatre što ga je dogovorio i koji je u travnju stupio na snagu nije zaživio. Sirija je na rubu građanskog rata, prema ocjeni međunarodnih dužnosnika.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

registracija
5/1/07

james, 03.06.12. 14:38

Je pametan


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 03.06.12. 15:05

RATOVI su uvjek sektaski-sekta protiv sekte ili Slobodni ZIDARI protiv Slobodnih ZIDARA,,,..ejejej


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika