03.06.2012. / 15:13

Autor: Hina

Video: Sukobili se neonacisti, ljevičari i policija

Četrdesetak policajaca ozlijeđeno je tijekom žestokih sukoba u noći sa subote na nedjelju u Hamburgu između neonacističkih prosvjednika i skupina krajnje ljevice, objavila je policija u nedjelju.

ScreenshotScreenshotČetrdesetak policajaca ozlijeđeno je tijekom žestokih sukoba u noći sa subote na nedjelju u Hamburgu između neonacističkih prosvjednika i skupina krajnje ljevice, objavila je policija u nedjelju.

Policajci su napadnuti kamenjem, bocama i molotovljevim koktelima, uzvraćajući šmrkovima i suzavcem na dvije ekstremističke skupine koje su se sukobile noću tijekom neonacističkog okupljanja.

Najmanje dva automobila i policijski autobus zapaljeni su, 63 prosvjednika privedeno a 17 zatvoreno. Policija je rasporedila 4400 pripadnika svojih snaga da uvedu red, javlaj francuksa agencija.

Približno 3500 osoba, većinom aktivista krajnje ljevice pokušalo je prekinuti pohod približno 700 skinhaedsa krajnje desnice, dok je više od 10.000 osoba sudjelovalo u mirnom okupljanju protiv neonacista ispred gradske vijećnice.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
10/2/12

Hazu, 03.06.12. 20:31

Neonaciste pod hitno suzbiti i osuditi,strogo ih kontrolirati,jer krivo motiviraju mlade posvietu


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika