03.06.2012. / 16:10

Autor: Totalsport

NBA liga: Durant snažnom završnicom poravnao seriju

Jednom kada igrač njegovog kalibra uđe u seriju teško ga je zaustaviti. Ušao je u svoj ritam i bilo ga je nemoguće zadržati. Bilo je prekasno... - rekao je nakon utakmice Stephen Jackson

Kevin DurantKevin DurantKevin Durant je nezaustavljivom četvrtom četvrtinom odveo svoju momčad, Oklahoma City Thunder, do poravnanja u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige protiv košarkaša San Antonio Spursa (2-2).

Thunder je, potpomognut s Durantovih 36 poena, slavio protiv Spursa u Oklahomi sa 109-103, te zaostatak od 0-2, u seriji do četiri pobjede, pretvorio u 2-2. San Antonio je, nakon -12 na poluvremenu, stigao na svega -4 u posljednjoj četvrtini, ali je tada Durant postigao 16 uzastopnih koševa Thundera za ponovno odvajanje na, pokazalo se, nedostižnu razliku.

- Jednom kada igrač njegovog kalibra uđe u seriju teško ga je zaustaviti. Ušao je u svoj ritam i bilo ga je nemoguće zadržati. Bilo je prekasno... - rekao je nakon utakmice Stephen Jackson, bezuspješni čuvar najboljeg strijelca NBA lige tri sezone zaredom.

Nezaustavljiv je uz Duranta bio i Španjolac Serge Ibaka koji je postigao rekord karijere po broju koševa (26) i to uz savršeni šut iz igre (11-11). Španjolac je sjajnom izvedbom nadoknadio "izostanak" Russella Westbrooka i Jamesa Hardena koji su kombinirano ubacili svega 18 poena.

- Ibaka nije promašio šut iz igre? Wow... - rekao je iznenađeni Durant.

- Otkako je stigao u ligu radi na svom skok-šutu. Čini se da mu je naporni rad konačno stigao na naplatu - zaključio je priču o svom suigraču "durantula".

Još jedan "čovjek iz sjene" je bio sjajan u noći sa subote na nedjelju u redovima Thundera. Centar Kendrick Perkins ubacio je 15 poena i upisao devet skokova.

- Njihovi centri su napravili razliku u ovoj utakmici. Ibaka je bio sjajan. Perkins također. Imamo puno posla uoči pete utakmice - rekao je Tim Duncan koji je ubacio 21 poen za Spurse.

San Antonio je do prije dvije utakmice bio na nizu od 20 pobjeda, najdužem nizu u povijesti NBA lige kada se gleda kraj regularnog dijela sezone i ulazak u doigravanje, te je izgledao kao da ima kontrolu nad serijom do četiri pobjede protiv Thundera. Međutim, s dva uzastopna poraza, serija je ponovno otvorena.

Peta utakmica igra se za dva dana (ponedjeljak) u Teksasu.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika