03.06.2012. / 17:39

Autor: Hina

Izetbegović: SDA će tražiti da ostane partner u koaliciji

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović koji je i visoki dužnosnik Stranke demokratske akcije (SDA) rekao je kako ova stranka ima mogućnost zaustaviti izbacivanje iz vlasti što je zatražio predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija, ocijenjujući da je najvažniji cilj da SDA ostane partner neovisno o tome hoće li biti dio vladajuće koalicije.

Bakir IzetbegovićBakir IzetbegovićPredsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović koji je i visoki dužnosnik Stranke demokratske akcije (SDA) rekao je kako ova stranka ima mogućnost zaustaviti izbacivanje iz vlasti što je zatražio predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija, ocijenjujući da je najvažniji cilj da SDA ostane partner neovisno o tome hoće li biti dio vladajuće koalicije.

"Sutra ćemo procijeniti što je bolje, ne što je bolje za SDA, već za ovu državu pa ćemo tako i postupiti", rekao je Izetbegović novinarima u Mostaru.

Pojasnio je kako će na sutrašnjoj sjednici predsjedništva ova stranka odlučiti kako će postupiti nakon zahtjeva SDP-a za raskidanjem koalicije sa SDA i imenovanjem dužnosnika Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića u vlast.

"Ono u što sam ja siguran jeste da će SDA tražiti da ostane partner. Ne nikako poslušnik u nekoj koaliciji", dodao je Izetbegović.

Čelnik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija uputio je prošloga tjedna zahtjev predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Vjekoslavu Bevandi za smjenom ministara iz redova SDA nakon što su članovi ove stranke glasovali protiv proračuna institucija BiH za 2012. godinu. Identičnu procedura o isključenju SDA iz vlasti SDP je već pokrenuo u nekoliko županija u Federaciji BiH.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika