03.06.2012. / 18:08

Autor: Hina

Bin Laden potrošio svoje bogatstvo financirajući džihad

Utemeljitelj al-Kaide Osama bin Laden je potrošio svoje bogatstvo financirajući džihad i posebice atentate 11. rujna, rekao je šef mreže Ajman al-Zavahiri u video snimci koja je obavljena u nedjelju.

Osama Bin LadenOsama Bin LadenUtemeljitelj al-Kaide Osama bin Laden je potrošio svoje bogatstvo financirajući džihad i posebice atentate 11. rujna, rekao je šef mreže Ajman al-Zavahiri u video snimci koja je obavljena u nedjelju.

"Šeik Osama milijarder je potrošio sav svoj novac za džihad", tvrdi Zavahiri u drugom dijelu svojih memoara o životu utemeljitelja al-Kaide, koje su na svoje internetske stranice stavili džihadistički portali.

"On je darežljivo trošio za džihad, posebice za financiranje napada 11. rujna 2001. u Sjedinjenim Državama kao i za napade na američka veleposlanstva u Nairobiju i Dar Es-Salamu 1998.", dodao je. Zavahiri je objasnio da je bin Laden inače bio vrlo skroman i umjeren u trošenju za osobne potrebe.

Bogatstvo bin Ladena, kojeg su 2. svibnja 2011. u Pakistanu ubili američki specijalci, posjedovao je između 30 i 300 milijuna dolara, a neki smatraju da je imao milijardu američkih dolara.

Zavahiri je naslijedio bin Ladena na čelu al-Kaide. "Mozak" operacije i glavni glasnogovornik al-Kaide, on je najtraženija osoba na svijetu za koju američke vlasti nude 25 milijuna dolara.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika