04.06.2012. / 10:37

Autor: Hina

Novi sukobi na sjeverozapadu Sirije

Sukobi su izbili u okrugu Džabal al-Zaviji, uporištu ustanka gdje su se odvijali neki od najžešćih sukoba nakon izbijanja narodnog ustanka prije gotovo 15 mjeseci, ističe Sirijski opservatorij za ljudska prava

ArhivaArhivaŽestoki sukobi izbili su u ponedjeljak između postrojbi režima i ustanika u sirijskoj pokrajini Idleb, priopćila je nevladina organizacija, dan nakon izjava predsjednika Bašara al-Asada o odlučnosti da slomi ustanak.

Sukobi su izbili u okrugu Džabal al-Zaviji, uporištu ustanka gdje su se odvijali neki od najžešćih sukoba nakon izbijanja narodnog ustanka prije gotovo 15 mjeseci, ističe Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Tenkovi, minobacači i topovi bombardirali su nekoliko lokaliteta u Idlebu tijekom noći, objavilo je Sirijsko nacionalno vijeće, glavna oporbena koalicija.

Asad, koji ne priznaje da ustanici imaju široku potporu, rekao je u nedjelju u govoru pred parlamentom da "neće biti kompromisa u borbi protiv terorizma" te da je sigurnost nacije "linija koja se neće prijeći".

Više od 13.400 osoba ubijeno je od 15. ožujka 2011., većinom civila smrtno stradalih u represiji.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika