04.06.2012. / 11:11

Autor: Hina

Kina protiv intervencije u Siriji

"Nije teško zamisliti tip kaosa do kojeg će doći kad se Sirija nađe uronjena u građanski rat velikih razmjera koji bi izazvala zapadna vojna intervencija", piše u komentaru Narodnog dnevnika

IlustracijaIlustracijaList kineske Komunističke stranke Narodni dnevnik upozorio je u ponedjeljak na stranu vojnu intervenciju u Siriji i ocijenio da bi odustajanje od Annanova plana uronilo zemlju "u ponor rata širokih razmjera".

"Nije teško zamisliti tip kaosa do kojeg će doći kad se Sirija nađe uronjena u građanski rat velikih razmjera koji bi izazvala zapadna vojna intervencija", piše u komentaru Narodnog dnevnika.

"Masovne civilne žtve, veliki materijalni gubici, sve uznemirenije društvo... Lekcije naučene iz grešaka počinjenih u Libiji još su svježe" u sjećanju, piše dnevnik.

Kina je dala zeleno svjetlo udarima NATO-a u Libiji prije nego je ocijenila da su zapadne snage prekršile UN-ov mandat za zaštitu civilnog stanovništva.

Kina, koja je zajedno s Rusijom stavila veto na dvije rezolucije UN-a kojima se kritizira režim Bašara al-Asada za nasilje nad stanovništvom, osudila je prošlog tjedna pokolj u kojem je smrtno stradalo više od 100 civilnih žrtava u Huli.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika