04.06.2012. / 12:45

Autor: Nacional.hr

600 000 mrtvih osoba plaćalo porez

"Prije OIB-a bilo je svega, ali i sami smo ostali iznenađeni koliko je mrtvih osoba bilo u našem sustavu i kako su baš pokojnici najurednije podmirivali svoje obveze", izjavila je Marijana Vuraić-Kudeljan

Foto; IlustracijaFoto; IlustracijaPorezna uprava otkrila je kako je u okviru OIB sustava 600 000 mrtvih osoba uredno podmirivalo režije, porez na dobit i druga davanja državi, piše Poslovni dnevnik.

Pomoćnica ravnateljice Porezne uprave, Marijana Vuraić-Kudeljan, istaknula je to na prvoj prezentaciji rada OIB sustava na okruglom stolu u organizaciji magazina Banka.
Očito je kako su za te pokojnike račune plaćali nasljednici koji su procijenili kako im je to isplativije.

"Prije OIB-a bilo je svega, ali i sami smo ostali iznenađeni koliko je mrtvih osoba bilo u našem sustavu i kako su baš pokojnici najurednije podmirivali svoje obveze", izjavila je Marijana Vuraić-Kudeljan. Sustav OIB-a automatizirao je upis umrlih pa se slični slučajevi više neće ponoviti.

Vezane vijesti

Poreznici u crvenom

Poreznici u crvenom

Kada je početkom mjseca Vlada donijela novu uredbu kojom povećava plaće vodećem kadru u Poreznoj upravi i dodjeljuje bonuse za dobar rad, nije bilo… Više

Komentari

registracija
12/1/11

siziff, 04.06.12. 22:25

......sami smo ostali iznenađeni loliko je mrtvih osoba bilo u našem sustavu".........Ne BILO NEKADA, čerce, nego; SADA ih ima u nevjerojatnom broju, mrtvih da mrtviji ne mogu biti.


PS
Čerce moja, neka te tješi činjenica da je tako posvuda i da niste jedini u HR.
U svim državnim ustanovama mrtvih ko salate.


registracija
27/8/09

Lujo1, 05.06.12. 08:06

Amen!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika