04.06.2012. / 15:20

Autor: Nacional.hr

Više od 300 mormona prisustvovalo na Utah Gay Prideu

Mormoni, članovi nove vjerske zajednice Mormons Building Bridges su istaknuli kako su htjeli poslati poruku ljubavi LGBT osobama i zajednicama iz Utaha

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaOko 300 članova Mormonske crkve prisustvovalo je u mimohodu Utah Gay Pride u centru Salt Lake Cityja, izvještava cbsnews.com.

Mormoni, članovi nove vjerske zajednice Mormons Building Bridges su istaknuli kako su htjeli poslati poruku ljubavi LGBT osobama i zajednicama iz Utaha. Organizatori tvrde kako je ovo je prvi put da je veća skupina mormona prisustvovala u gay povorci.

Članovi mormonske zajednice bili su obučeni u svoja najsvečanija odijela, očevi su nosili djecu na ramenima, a majke su gurale dječja kolica. Trinaestogodišnji dječak nosio je natpis ‘voli svog susjeda kao sebe'.

Osjećaje i suze nisu mogle kriti ni LGBT osobe. "Ovo je fantastično. Bilo je teško živjeti u Utahu znajući kako se Mormonska crkva protivi gay-zajednici", rekla je jedna sudionica parade.

Osnivačica nove mormonske vjerske zajednice, Erika Munson, izjavila je kako je uspjeh parade reflektirao ‘duboke rane' u zajednici. "Želimo inspirirati Mormone na lokalnoj razini kako bi pomogli svojoj braći i sestrama, LGBT osobama", dodala je.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika