Objavljeno u Nacionalu br. 864, 2012-06-05

Autor: Ivan Pandžić

Slovaci kupuju Zagrepčanku

Milan BandićMilan BandićJEDINI KOJI JE zainteresiran za kupnju 100 tisuća četvornih metara bivše tvornice mesa Zagrepčanka u Zagrebu je slovački nekretninski fond i developer HB Reavis. Informacija o zainteresiranosti Slovaka nam je potvrđena u Zagrebačkom holdingu koji prodaje nekretninu koja mu je mrtvi kapital. Iako je natječaj bio tek iskazivanje interesa, HB Reavis je ponudio i određenu cijenu, koju zasad ni jedna strana ne želi otkriti. Holding neće prodavati nekretninu ispod cijene od 251 milijun kuna, koliko je dao Gradu Zagrebu za nekretninu. Kada je prije tri godine, također raspisao natječaj, samo za pola zemljišta je IGH ponudio 40 milijuna eura, ali prodaja nije realizirana zbog krize. Reavis se i tada javio, ali je htio cijelu nekretninu i ispao je iz igre. U međuvremenu su kupili drugu nekretninu u Zagrebu i planiraju graditi neboder vrijedan 60 milijuna eura na križanju Savske ceste i Vukovarske avenije.

U Holdingu su potvrdili da žele prodati nekretninu do kraja godine. Konačna cijena će ovisiti i o dopuštenoj izgradnji, što je mogući poligon za novi sukob Uprave Holdinga i Milana Bandića kao gradonačelnika. Trenutačno se na prostoru bivše klaonice u Heinzelovoj ulici može izgraditi oko 280 tisuća četvornih metara. Predviđen je neboder od 36 katova, više od tri tisuće stanova, hotel, zabavni i trgovački centar. Izgradnjom na prostoru klaonice, Zagreb bi dobio novo gradsko središte.

Vezane vijesti

Radić protiv Čovića: Holding zbog Zagrepčanke ostaje bez 50 milijuna kuna

Radić protiv Čovića: Holding zbog Zagrepčanke ostaje bez 50 milijuna kuna

Gotovo četiri mjeseca nakon što je IGH odustao od kupnje polovice zemljišta Zagrepčanke još se pokušava naći model nagodbe između njih i Zagrebačkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika