05.06.2012. / 18:49

Autor: Hina

Polovica Nijemaca za izlazak Grčke iz eurozone

Skoro polovica Nijemaca želi da Grčka napusti eurozonu, a trećina se boji da bi grčka dužnička kriza mogla ugroziti euro, doznaje se u utorak iz ankete koju je objavio Stern.

Njemici se žele 'riješiti' GrčkeNjemici se žele 'riješiti' GrčkeSkoro polovica Nijemaca želi da Grčka napusti eurozonu, a trećina se boji da bi grčka dužnička kriza mogla ugroziti euro, doznaje se u utorak iz ankete koju je objavio Stern.

Od 1.001 ispitanika, njih 49 posto želi da Grčka napusti eurozonu, dok je 39 posto protiv. Skoro dvije trećine želi da kancelarka Angela Merkel nastavi vršiti protisak na Grčku kako ta zemlja ne bi odustala od strogih mjera štednje, usprkos sve žešćim kritikima na račun njezine politike u ostalim zemljama eurozone, poput Francuske.

Također, dvije trećine Nijemaca nema razumijevanje za one grčke građane koji žele na izborima 17. lipnja glasovati za protivnike programa strogih mjera štednje.

Jedna trećina je priznala da ima dvojbe glede ljetovanja u Grčkoj.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika