Objavljeno u Nacionalu br. 342, 2002-06-05

Autor: Norman Müller

Akcija 'Prvi posao'

Obavite praksu u vrhunskim tvrtkama

U okviru akcije 'Prvi posao' studenti mogu, obavljajući praksu u najboljim tvrtkama, skrenuti pozornost na svoje kvalitete te ostvariti suradnju s tim tvrtkama i u budućnosti

Osnovna zamisao akcije “Top stipendija za top studente” bila je da pomogne dobrim studentima u rješavanju financijskih problema. Mnoge od tih vrhunskih studenata izdržavaju roditelji, a oni koji i imaju dobre ocjene nisu uvijek u mogućnosti dobiti stipendiju. I postojeće stipendije često su dovoljne da pokriju tek dio troškova koje studenti imaju.
No postoji još jedna mogućnost rješavanja problema financiranja studija: radi se, naravno, o zapošljavanju. Kakva je situacija u Hrvatskoj što se poslovne ponude i potražnje tiče svi znamo, a studentima je gotovo nemoguće naći posao, kako za vrijeme studija, tako i kad dobiju toliko željenu diplomu. Za vrijeme akademske godine, ako i uspiju naći kakav-takav posao, teško ga je uskladiti s predavanjima pa dobar dio njih iskorištava ljetne mjesece kako bi zaradili novac. Poslovi koje studenti rade su raznoliki. U tim ljetnim mjesecima oni najčešće konobare ili rade sezonske poslove, često vezane uz turizam.
Nacional je pokrenuo i novu akciju vezanu uz studente. Akcijom “Prvi posao” studentima se omogućava da obave praksu u najboljim hrvatskim tvrtkama. Prednost zapošljavanja putem naše akcije je u tome što će izabrani studenti, obavljajući praksu u najboljim poduzećima, moći skrenuti pozornost na svoje kvalitete kako bi ostvarili eventualnu suradnju s tim tvrtkama i u budućnosti. Sve tvrtke su orijentirane ka mladima, te će sigurno znati cijeniti njihovu marljivost i trud i prilikom rješavanja kadrovskih problema nakon što studenti steknu željenu diplomu.
Interes za poslove studenti su odmah pokazali te su redakcijski telefoni počeli učestalo zvoniti. Ali nisu studenti jedini koji zovu, javljaju se i nove tvrtke koje također žele ponuditi poslove studentima. Tako Press clipping, tvrtka za praćenje i analizu medija, poziva dvoje studenata četvrte godine ili apsolvente fakulteta društvenih usmjerenja na ljetnu praksu. Uvjet je dobro poznavanje MS Office paketa, znanje jednog jezika, komunikativnost, fleksibilnost, spremnost na brzo učenje i timski rad. Apriori komunikacije, tvrtka za upravljanje komunikacijama, također nudi obavljanje prakse za troje studenata, uz mogućnost produljenja angažmana. Uvjeti su: studij društvenog usmjerenja, poznavanje rada na računalu (MS Office, Internet), poznavanje engleskog odnosno njemačkog jezika, komunikativnost, pismenost, kreativnost i želja za stjecanjem znanja.
Zainteresirani studenti koji žele sudjelovati u akciji u omotnici trebaju priložiti kratak životopis, koji mora sadržavati ime, prezime, godinu rođenja, fakultet i godinu studija, prosjek ocjena te kratak opis svojih interesa, želja i afiniteta. Na vanjsku stranu omotnice nalijepite kupon i na njemu upišite ime, prezime te tvrtku za koju se prijavljujete.
Sve prijave bit će proslijeđene odgovornim osobama u tvrtkama koje će izabrati najprikladnije, a praksa i poslovi bit će plaćeni u skladu sa standardnom procedurom u određenoj tvrtki.

.......Broj studenata koje traže tvrtke u akciji ‘Prvi posao’

TVRTKABROJ MJESTA
Agrokor10
Apriori komunikacije3
A-Z mirovinski fond2
CA~IB1
Erste&Steiermarkische Bank10
HVB4
Hypo10
INA10
Metropolis Media3
Oktal Pharma 2
Orbico4
Orvas + 5
Pliva15
Podravka10
Premisa3
Press clipping2
SMS5
Uniqa2
VCP1
Žurić&partneri1

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika