06.06.2012. / 11:05

Autor: Totalsport

NBA: Boston napravio "break" u Miamiju

Kevin Garnett je završio utakmicu s 26 koševa i 11 skokova, Paul Pierce je dodao 19 poena, uključujući i iznimno važnu tricu preko LeBrona Jamesa kojom je Boston 53 sekunde prije kraja poveo s 90-86

Kevin Garnett (Reuters)Kevin Garnett (Reuters)Trećom uzastopnom pobjedom protiv Miamija (94-90) košarkaši Bostona približili su se na korak do plasmana u veliki finale NBA lige.

Nakon dva slavlja u svome TD Gardenu, čime su izjednačili u finalnoj seriji Istočne konferencije na 2-2, Celticsi su zadržali pobjednički ritam i u American Airlines Areni i došli u poziciju da u četvrtak, ponovno pred vlastitim navijačima, osiguraju veliki finale. No, trener Doc Rivers ne dopušta nikakvu euforiju.

- Još uvijek nismo napravili ništa. Igramo protiv vraški dobre momčadi koja nam ništa neće pokloniti. Moramo sami to uzeti - istaknuo je Rivers.

Kevin Garnett je završio utakmicu s 26 koševa i 11 skokova, Paul Pierce je dodao 19 poena, uključujući i iznimno važnu tricu preko LeBrona Jamesa kojom je Boston 53 sekunde prije kraja poveo s 90-86. Vraćao se Heat dvaput na dva koša zaostatka, ali bolje od toga nije mogao. Rajona Ronda u utorak nije služio šut (3-15), ali je "isporučio" novih 13 asistencija, Ray Allen i Mickeal Pietrus su dodali po 13 koševa, a Brandon Bass 10. S druge strane, u Miamiju su već tradicionalno najbolji bili James s 30 poena i 13 skokova, te Dwyane Wade s 27 koševa, ali nijedan drugi igrač nije ubilježio dvoznamenkasti broj poena. Nije pomogao ni povratak Chrisa Bosha nakon ozljede, odigrao je 14 i pol minuta i ubacio devet koševa. Uz to, u posljednjoj je četvrtini James osam minuta bio bez koša.

- Nismo htjeli biti u ovoj situaciji, ali ni u jednom trenutku u ovoj seriji nismo poletjeli previsoko, baš kao što sada nismo pali. Imali smo priliku kod kuće preuzeti vodstvo, ali nismo je iskoristili, tako da sada moramo ići u Boston i dobiti utakmicu - mudro je zaključio James.

Zanimljivo, Pierce, Garnett, Rondo i Allen su se deveti put zajednički našli u situaciji da u doigravanju igraju petu utakmicu serije pri rezultatu 2-2. I deveti su put pobijedili...

NBA doigravanje, konferencijski finale:

Istočna konferencija

Miami (2) - Boston (4) 90-94 (James 30k, 13s, Wade 27k / Garnett 26k, 11s, Pierce 19k)

Boston vodi u seriji s 3-2

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika