06.06.2012. / 11:27

Autor: Totalsport

Prijateljske: Francuzi uvjerljivi, Ukrajinci blijedi

Za razliku od Francuza, domaćini Ukrajinci se nisu baš nakrcali samopouzdanjem u svojoj posljednjoj provjeri pred Euro, jer su u Ingolstadtu izgubili od Turske s 2-0

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaLaurent Blanc, izbornik francuske nogometne reprezentacije, može biti vrlo zadovoljan zadnjom provjerom svoje selekcije pred Euro. Francuska je u Le Mansu pobijedila Estoniju s 4-0.

''Tricolori'' su poveli u 24. minuti nakon krasne akcije. Karim Benzema je petom gurnuo u šansu Francka Riberyja, koji si je iskosa s lijeve strane prsima pogurao loptu prema naprijed, a onda je udarcem u suprotni kut svladao gostujućeg vratara.

U 37. minuti, Benzema je zabio preciznim udarcem iskosa s lijeve strane za 2-0.

Početkom nastavka, u 47. minuti, poentirao je Benzema još jednom iz blizine, nakon ubacivanja Riberyja. Točku na i stavio je Menez pogotkom iz blizine u prvoj minuti sudačke nadoknade, nakon što ga je lijepo petom proigrao Giroud.

Franck Ribery je odigrao 60. utakmicu u dresu Francuske. Zabio je 10. gol za reprezentaciju i upisao 10. asistenciju. Bio je strijelac i u prethodnim dvjema pripremnim utakmicama Francuza za Euro, u pobjedama 3-2 protiv Islanda i 2-0 protiv Srbije. Karim Benzema je, pak, najbolji strijelac (7) i najbolji asistent (5) u reprezentaciji otkad ju je preuzeo Laurent Blanc.

Utakmicom u Le Mansu Estonija je postala prva reprezentacija koja je odigrala barem jedan susret s preostale 52 članice Europske nogometne organizacije (UEFA).

Estonija je propustila priliku izboriti Europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj kada je u dodatnim kvalifikacijama, u dvije utakmice, poražena od Irske, prvog suparnika Hrvatske na Euru.

Za razliku od Francuza, domaćini Ukrajinci se nisu baš nakrcali samopouzdanjem u svojoj posljednjoj provjeri pred Euro, jer su u Ingolstadtu izgubili od Turske s 2-0. Turska je bila bolja i zasluženo je pobijedila golovima Erkina u 30. i Pektemeka u 70. minuti. Andrij Ševčenko, koji je ušao u igru u drugom poluvremenu, propustio je u završnici dvije dobre prilike, jednom je pogodio gredu.

Austrija i Rumunjska odigrale su u Innsbrucku 0-0.

Prijateljske utakmice:

Francuska - Estonija 4-0 (Ribery 24, Benzema 37, 47, Menez 90+1)

Turska - Ukrajina 2-0 (Erkin 30, Pektemek 70)

Austrija - Rumunjska 0-0

Švedska - Srbija 2-1 (Toivonen 23, Ibrahimović 52 - 11 m / Subotić 27)

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika