06.06.2012. / 17:38

Autor: Hina

Vlada odobrila 15% skuplje cestarine

Vlada je danas odobrila Hrvatskim autocestama (HAC) nove cestarine koje će za povremene korisnike poskupjeti za 15 posto, dok za korisnike ENC-a (elektronske naplate cestarine) cijene ostaju iste.

Siniša Hajdaš DončićSiniša Hajdaš DončićVlada je danas odobrila Hrvatskim autocestama (HAC) nove cestarine koje će za povremene korisnike poskupjeti za 15 posto, dok za korisnike ENC-a (elektronske naplate cestarine) cijene ostaju iste.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić podsjetio je da cestarine nisu povećavane od 2004. godine, pa čak nisu indeksirane ni za stopu inflacije.

To je nužna mjera u financijskoj konsolidaciji HAC-a, dodao je.

Cestarina poskupljuje za 15 posto korisnicima koji je plaćaju u gotovini ili karticama na licu mjesta, tako da će odsad, primjerice, vožnja od Zagreba do Splita stajati 181 kunu (do sada 157 kuna).

Korisnicima ENC-a cijena se ne mijenja, te zadržavaju dosadašnji popust od 10 posto.

Osim toga, tijekom lipnja organizirana je promotivna akciju u kojoj će korisnici dobiti ENC uređaj za kunu (cijena mu je inače 122 kune), te za uplaćenih 500 kuna dobiti još 158 kuna bonusa.

To znači da će se oni koji se malo potrude voziti jeftinije, a samo u prva tri dana akcije prodano je više od 3.400 ENC uređaja, rekao je Hajdaš Dončić.

Na sjednici je također prihvaćen prijedlog izmjena Zakona o upravljanju državnom imovinom kojim se omogućuje radničko dioničarstvo (ESOP) u trgovačkim društvima u kojima dionice ima država.

Po najavi prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, nakon usvajanja tih zakonskih izmjena uslijedit će privatizacija brodogradilišta Uljanik.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika