07.06.2012. / 14:04

Autor: Hina

900 policajaca i helikopter na Split Prideu

"Mi nećemo onemogućiti bilo kojeg građanina da se pridruži sudionicima tog javnog okupljanja. Ovom prilikom pozivamo građane na suradnju, te da se suzdrže od nasilja i raznih vrsta protupravnog ponašanja. Potpuno smo spremni reagirati na bilo koji oblik nasilja, no vjerujem da neće biti potrebe", izjavio je Ugrina

Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL (arhiva)Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL (arhiva)Gay paradu koja će se u subotu održati u Splitu, s početkom u 14 sati, osiguravat će 900 policajaca iz splitsko-dalmatinske i susjednih policijskih uprava, a pomoć će im pružati i helikopter koji će za vrijeme skupa nadlijetati uži dio grada, izvijestio je danas policijski službenik Paško Ugrina na konferenciji za novinare u PU splitsko-dalmatinskoj.

"Spremni smo osigurati punu sigurnost i sudionicima ovog javnog okupljanja i građanima. Policijski djelatnici će biti angažirani na poslovima logistike, neposrednih izvršitelja na terenu, do onih koji će rukovoditi cijelom akcijom. Gay parada će se snimati i fotografirati tijekom cijelog trajanja. To će nam pomoći u slučaju potrebe identifikacije. Broj od 900 angažiranih policajaca, među kojima će biti i pripadnici interventne policije, je planirani broj, a javnost ćemo nakon ovoga skupa izvijestiti koliko se ukupno potrošilo na osiguranje Gay parade", kazao je Ugrina.

Kako je navedeno, javno okupljanje u Splitu je planirano od 13 do 18 sati. Okupljanje počinje u Strossmayerovom parku, popularnom Đardinu, odakle će se povorka kretati Ulicom kralja Tomislava, Marmontovom i Obalom hrvatskog narodnog preporoda. Na trasi kretanja će biti postavljene zaštitne ograde, a trasa će se zatvoriti prije prolaska kolone, reka je Ugrina.

Policija će na južnom dijelu Rive te ulaz na Marulićev trg, ostaviti kao prolaz za građane, a javni gradski prijevoz normalno će se odvijati kod crkve Sv. Frane.

"Mi nećemo onemogućiti bilo kojeg građanina da se pridruži sudionicima tog javnog okupljanja. Ovom prilikom pozivamo građane na suradnju, te da se suzdrže od nasilja i raznih vrsta protupravnog ponašanja. Potpuno smo spremni reagirati na bilo koji oblik nasilja, no vjerujem da neće biti potrebe", izjavio je Ugrina.

Na upit novinara koliko je prošle godine bilo angažirano policajaca i koliko su hrvatski porezni obveznici platili za prošlogodišnju gay paradu u Splitu, Ugrina je odgovorio da je 2011. godine gay paradu osiguravalo 688 policajaca te da se radilo o svoti od 752 tisuće kuna.

Policija je najavila da će po završetku gay parade održati konferenciju za novinare i izvijestiti o svim detaljima kako je parada protekla a onda će se znati i koliki su bili troškovi osiguranja.

Takođe splitska je policija ovih dana održala radni sastanak s organizatorima parade koji će organizirati i svoju redarsku službu, a po njihovim procjenama, očekuje se 300 sudionika splitske Gay parade. Za to događanje policija je osnovala stožer na čelu s Dubravkom Teurom, načelnikom Uprave policije, i Ivicom Tolušićem iz PU splitsko-dalmatinske.

Vezane vijesti

Uspjeh Split Gay Pridea 2012.

Uspjeh Split Gay Pridea 2012.

Ponedjeljak, 4. lipnja Ovaj je tjedan u Splitu započeo slično kao i prethodni. Hoće li biti gay parade i hoće li građani Splita uspjeti obraniti… Više

Komentari

registracija
19/3/12

vojvoda, 07.06.12. 14:48

Bolje je da ste i ustaše nego pederi !


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 07.06.12. 15:04

ja mislim d au toj koloni idu samo SRBI I SRPKINJE,hehhehehehehehehh


registracija
1/3/11

Laudate, 07.06.12. 15:13

U ovom mega cirkusu koji se zove parada ponosa a trebao bi parada nemorala najviše mi je žao policajaca koji će se ni krivi ni dužni pod punom ratnom spremom u varijanti lako oklopnih postrojbi pržit se na suncu.

Nadam se da će Splićani koji ne guštaju u ovom cirkusu otići na Marjan i tih 5 sati uživati u prirodi.

Zadnje što nam treba jeste da na rivi bude pendrečenja.
Za sukob su potrebne dvije strane, a jedna su LGBT udruge & prosvijećenim političarima i medijima.

Svakih 20-30 godina neki savmozvani prosvjetitelji uvoze ideje izvana i uz pomoć pendreka i zatvora utjeruju prosvjetiteljstvo po svojim preferencijama:
- socijalizam & komunizam
- nacionalizacija privatne imovine
- kolektivizacija sela
- bratstvo jedinstvo
- sada homo-sex

Vi koji se smatrate prosvjećenima ostavite više ovaj narod na miru nek živi svojim životom i svojom tradicijom, pa kako mu bude, bude.
Narod je umoran od silnog prosvjećivanja.


registracija
5/3/10

starimudrac, 07.06.12. 15:20

istospolnih se boje samo oni koji se osjećaju ugroženima. koji nisu sigurni u svoju seksualnost.


registracija
10/2/12

Hazu, 07.06.12. 16:20

pederima neće uspjeti Državu izmieniti kako su naumili i kako su plaćeni da imaju to na umu!!!!!!!!!!!!!
Ovo je patrijarhalno društvo,katoličko i nacionalistički nastrojeno ,spremno za EU ,ali za onaj dio normalnepriče iz EU,a to je posao,zdravstvo ,školstvo ,standard,a masonima i komu god poručimo,neće uspjeti ,nisu ni prije uspijevali kroz poviest,neće ni danas iako misle da mogu,varaju se


registracija
14/11/07

laufer, 07.06.12. 16:21

Kada se "tradicionalni" ne bi željeli "tradicionalno" obračunati sa onima koji ne misle kao oni, ne bi ni bila potrebna sva ta policija.


registracija
10/2/12

Hazu, 07.06.12. 16:25

Ma ne treba ih doći niti gledati ,neka stoka otparadira i neka se sama za sebe izreklamira,nemojte ići na to zlo.


registracija
1/3/11

Laudate, 07.06.12. 16:34

Kada parada nije zaplesala ispred Sabora na Markovu trgu možda je ovo prilika da gđi Pusić uruče prijedloge za izmjenu zakona kao što to rade sve druge udruge.

I možda da im neko prišapne nek pokušaju sa organizacijom tribina i prosvjećivanjem naroda bez provociranja i policije.

Čudi me plitkost političara.
Na ovim prostorima pendrečenja i nametanja se pamte.
Nisu svi komunisti bili antidržavno nastrojeni niti punili zatvore ali u velikom dijelu narodu stvorena je omraza na sve povezano s komunizmom.
O tome bi trebali voditi računa ovi iz LGBT udruga..


registracija
25/6/11

livio, 07.06.12. 18:52

Gay Parada kao pokazna vjezba koliko je vlast spremna "pendreciti" svoj vlastiti narod.
------------------------------------------------------------
Svi Splicani u Paradu ne na Marjan, zasjenite ih svojom prisutnoscu dase izgube u masi. Sigurno nece traziti potvrdu daste Gay ili mozda hoce?


registracija
3/3/11

bljesak4, 07.06.12. 19:01

NASILJE JE U TOKU PRIJATELJI
Nasilje nad slodarskim duhom jednog grada.

Sloboda nije prostitucija duha ni tijela,
nikakvo raskalašeno prepuštanje sebi na volju
Sloboda je bezgriješnost u djelovanju
što lako je razumjeti,
Greške te prisiljavaju da ih moraš ispravljati
a ''moraš'' je nespojivo sa slobodom.
Riječ Božja, to ovako kaže;

1Pt; 1,
15 Naprotiv, kao što je svet Onaj koji vas pozva,
i vi budite sveti u svemu življenju.
16 Ta pisano je: Budite sveti jer sam ja svet.


registracija
3/3/11

bljesak4, 07.06.12. 19:15

ispravak;
''Nasilje nad slodarskim suhom''


registracija
3/3/11

bljesak4, 07.06.12. 19:17

Bože, zar sam oslijepio;
''Nasilje nad slobodarskim duhom''


registracija
10/2/12

Hazu, 07.06.12. 21:55

Budimo uz Split Hrvatski grad ,a ne uz bolesne kojima je mieto u liečilištu


registracija
1/3/11

Laudate, 08.06.12. 09:28

http://www.youtube.com/watch?v=Za0ZvliA3AM

Iz ovog videa vidi se da su u SAD homo-sex fanovi od ugroženih postali onih koji ugrožavaju, odnosno od toga da traže toleranciju postali su krajnje netolerantni prema drugima.

Možda je to odgovor zašto u SAD zemlji iz koje su krenula homo-sex prava još uvijek 44 države ne prihvaćaju istospolne brakove.


registracija
19/11/10

CROSTOJKOVIC, 08.06.12. 14:46

POKRET ŠTIT PROTIVI SE I OSUĐUJE GAY PARADU U SPLITU 9. LIPNJA 2012. GODINE

Oni koji su pripremili i organizirali tu povorku provokatora, u želji da splićane educiraju i senzibiliraju,.., sami organizatori gaze ljudska prava i građanske slobode.. S druge strane, Pride aktivizam ne želi samo olakšati život homoseksualnim osobama nego i – izmijeniti svijet. To je vrlo loša poruka za normalne obitelji i građane... Mišljenja sam da homoseksualno orijentirana populacija posljednjih godina zaista pretjeruje,.., a i mediji im daju preveliki prostor i značenje. Kao i ova vladajuća sotonska i "sodomo-gomorska" politika. Katolička crkva isto licemjerno šuti ili bolje rečeno govori: "Nemojte tamo ići i okrenite svoju glavu". Treba prekinuti sa takvim ponašanjem i to je odgovor na ovo pitanje. Gadi nam se izjava predsjednika RH, Ive Josipovića: "Gay pride u Splitu je test naše demokratičnosti". Bolje bi bilo da Josipović povede brigu oko tolike nezaposlenosti i socijalne bijede u Hrvatskoj, kada se već tobože zalaže i bori za ljudska prava jednakosti.. Pokret "ŠTIT" neće nikada prihvatiti tu "mistifikatorsku tezu" da su homoseksualci i lezbijke (pederi i pederice) zdravi i normalni ljudi.. Još gore kad ih netko želi - još izjednači s nama... To je potpuno suludo i nakazno...!

Vođa pokreta ŠTIT
BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr
00 385 (0) 95 814 82 90
CROATIA / BJELOVAR
brankostojkovic152@yahoo.com


registracija
1/3/11

Laudate, 08.06.12. 15:16

@crostojkovic
-Gay pride jeste test naše demokratičnosti i treba se održati da se ista dokaže

- Gay pride je test tolerantnosti udruga koje ga organiziraju.

LGBT udruge su pale na ispitu tolerantnosti jer inzistiranje na 100 m lijevo a ne desno je kapricioznost s ciljem dizanja tenzija i izazivanja sukoba. Znači nije bitno javno izreći stav nego izazvati sukob.

Zbog Splita i Hrvatske građeni Splita bi trebali proći test, a to znači gay pride se treba održati bez incidenata.

Biti će prilike da se predsjednika Josipovića podsjeti kako pravo na tolerantnost imaju svi a ne samo neki.


registracija
3/3/11

bljesak4, 08.06.12. 23:06

Po svemu nečist će pobijediti.
Ali samo na kratko prijatelji.

Duh Istine, Života i Ljubavi
A; ''Bog je Duh Istine, Života, nadasve Ljubavi'',
pobijediti će sigurno !
Tada ćemo upitati sve naše školovane
a prodane duše,
di su bili kada je grmilo !
i još mnogo toga upitati ćemo ih tada !


registracija
20/12/11

YugoHrvat, 09.06.12. 10:53

Kad pederikosi marsiraju...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika