07.06.2012. / 14:23

Autor: Hina

Vatreni u lovu na 23,5 milijuna eura

Sudionici prvenstva su već zaradili po osam milijuna eura. Pobjeda u skupini donosi dodatnih milijun eura, a neodlučeni ishod 500.000 eura

Foto: Igor ŠobanFoto: Igor ŠobanEuropska nogometna federacija (UEFA) je povećala nagradni fond sa 184 na 196 milijuna eura koliko će reprezentacije podijeliti zavisno o uspjehu.

Sudionici prvenstva su već zaradili po osam milijuna eura. Pobjeda u skupini donosi dodatnih milijun eura, a neodlučeni ishod 500.000 eura.

Plasman u četvrtfinale donosi još dva milijuna eura, a novost je da će trećeplasirane ekipe iz skupine dobiti po milijun eura. Polufinale donosi tri milijuna eura, poraz u finalu 4.5 milijuna, a pobjeda u završnom ogledu 7.5 milijuna eura.

Novi europski prvak bi u slučaju sve tri pobjede u skupini, te ukoliko uračunamo i osam milijuna eura dobivenih za plasman na EP, mogao zaraditi čak 23.5 milijuna eura.

Hrvatski nogometni savez (HNS) i igrači dogovorili su da 60 posto ukupne zarade ide Kući nogometa, a 40 posto reprezentaciji. Od iznosa za reprezentaciju 80 posto će pripasti igračima, a 20 posto stručnom stožeru. To bi značilo da će u slučaju sva tri poraza u skupini igrači i stožer dijeliti 3.2 milijuna eura.

Zanimljivo, Uefa je za reprezentacije predvidjela manje od 20 posto ukupne zarade koja iznosi čak 1.3 milijarde eura. Od toga 62 posto je dobiveno prodajom tv prava, 22 posto od sponzora, devet posto od prodaje ulaznica…

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 07.06.12. 15:02

ko kaze da je KRIZA....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika