07.06.2012. / 16:30

Autor: Hina

Pupovac:

'Nikolić bi trebao doći u Zagreb'

Upitan može li zamisliti prvi posjet Nikolića Hrvatskoj, Pupovac između ostalog kaže kako smatra da Nikolić treba doći u Zagreb i da od njegovih političkih poteza mnogo ovisi što će se događati između Hrvatske i Srbije

Photo: Davor Puklavec/24sata Photo: Davor Puklavec/24sata Odnosi između Hrvatske i Srbije dostigli su visok stupanj i na tome ne treba stati, te bi trebalo učiniti sve da izjavama ili nekim drugim potezima dužnosnika taj razvoj ne bude doveden u pitanje, rekao je podpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora Milorad Pupovac u razgovoru za beogradski dnevnik ''Blic'' od četvrtka.

"S velikim interesom očekujemo završetak preuzimanja predsjedničke dužnosti i formiranje vlade, kako bi se otklonile sve moguće sumnje o tome hoće li se ti odnosi nastaviti razvijati kao do sada", kaže Pupovac, odgovarajući na pitanje predstavljaju li izbor Tomislava Nikolića za predsjednika Srbije i njegove sporne izjave kočnicu za odnose Hrvatske i Srbije.

Pupovac je rekao da još nije dobio poziv za inauguraciju Nikolića, najavljenu za 11. lipnja, te da će, ako taj poziv stigne, sasvim sigurno iz poštovanja prema instituciji predsjednika Republike Srbije "naći način da donese najbolju odluku".

On je ocijenio da su predsjednik Hrvatske Ivo Josipović i bivši srbijanski predsjednik Boris Tadić učinili mnogo na unaprjeđenju odnosa između dviju država te je izrazio očekivanje da takav razvoj događaja neće biti narušen, kao što su izjave novog predsjednika Srbije to mogle uraditi. Dodaje kako je posebno važno održati postignuto povjerenje koje uključuje i određeni odnos prema ratu, žrtvama i stradanjima te da je bitno da se sve to ne kompromitira izjavama koje ne vode dovoljno računa o osjetljivosti stvarnog ljudskog stradanja.

Upitan može li zamisliti prvi posjet Nikolića Hrvatskoj, Pupovac između ostalog kaže kako smatra da Nikolić treba doći u Zagreb i da od njegovih političkih poteza mnogo ovisi što će se događati između Hrvatske i Srbije.

U hrvatskoj javnosti i među političkim čelnicima proteklih je dana na brojne negativne reakcije naišao intervju koji je između dva kruga predsjedničkih izbora u Srbiji, održanih 6. i 20. svibnja, Tomislav Nikolić dao za njemački Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) u kojemu je, među ostalim, rekao da je projekt tzv. "velike Srbije" njegov "na žalost neostvareni san", ali da danas poštuje međunarodno priznate granice Republike Hrvatske, te da se Hrvati nemaju zašto vraćati u Vukovar "jer je to bio srpski grad".

Vezane vijesti

EU od Nikolića očekuje konstruktivnu ulogu u regiji

EU od Nikolića očekuje konstruktivnu ulogu u regiji

Predstavnici Europske unije pozvali su u četvrtak novog predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da "riječima i djelima" igra pozitivnu i konstruktivnu… Više

Komentari

registracija
22/4/12

nesolipamet, 07.06.12. 16:59

Pupavac,sve što ti kažeš ima dozu velikosrbizma.....de ti ušuti ......znamo sve o tebi......neka drugi pošteni Srbi nešto kažu....a ne uvijek takvi kao ti i Nikolić................


registracija
4/6/12

Mesić, 07.06.12. 17:14

Valja li vama Hrvatima iko? Daj recite ko je taj koji valja, pa da ga izglasamo.


registracija
12/1/11

bozhidar, 07.06.12. 17:41

pa dolazi i patriarch u hr. da li ce se sad te dvije vjere [u istog ili neka dva razlicita boga] sad poljubiti i zaljubiti jednu u drugu, pokazat ce vrijeme.
ali bilo kako to bilo, dolazak patrijarha u hr je vrlo 'pametna' politika za sve pope.
ajde, molim, nemoj me pitati za nikolica.
dosta mi je i samog patriarcha! a nije dosao u hr 90te; te nije zahtjevao 87me da sr napadne hr, rusi njene gradove, itd?
===
a pupovac ce u sr. i on, dakle vodi, 'pametnu' politiku. posto je 'pametna' njemu i ostalim hr srbima, meni je zato vrlo nerazumna.
mozda ce pupovac razjasniti je, pa cemo svi biti 'pametni'????


registracija
22/4/12

nesolipamet, 07.06.12. 18:05

Evo bre tko valja:Bogdan Bogdanović,Žarko Korać,Latinka Perović,Borkva Vučić.Čedomir Jovanović i svi njegovi u stranci. Al' nećete vi breee ove da birate,jer oni ne lažu,ne prisvajaju tuđe.....


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 07.06.12. 18:26

tog RATNOG ZLOCINCA odmah uhapsiti u Zagrebu i snjimna GOLI OTOK....ili u Gradisku staru.......ehhehehhe


registracija
10/5/12

psyop, 07.06.12. 18:53

a da milorad ode do tome u beograd? ima let iz splita i uskoro voz i zagreba, ne bi miloradu to trebalo tesko da padne.


registracija
20/6/11

etna47, 07.06.12. 19:37

@ Mesiću.
Ako si na kojeg mislom S.Mesić onda si ono sve što se najgore moglo dogoditi HRVATSKOJ u njenoj povjesti.


registracija
12/12/10

Klarens, 07.06.12. 20:49

Zadnji put kad je tropapkarski chopor
..............................................................
Krenuo u posjet Zagrebu
................................................................
Ostadoshe na Lijevicha polju
................................................................
Prvo nek ode tamo
..................................................................
Da mu Bog pamet prosvjetli


registracija
10/2/12

Hazu, 07.06.12. 21:46

mesiću,nama valja Pupovčev braco koji je u četnicima bio,a ovaj ga sa izdajničkom hrvatskom vlašću brani...........eto zašto narod ludi,zbog izdaje i udovljavanja komu!!!!!!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika