08.06.2012. / 17:21

Autor: Hina

Uskoro mišljenje revizije studije o HE Ombla

Tijekom dana trebalo bi biti objavljeno mišljenje revizije studije utjecaja na okoliš za hidroelektranu Ombla, najavila je Milera Holy odgovarajući na pitanja novinara na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je govorila o svojoj ostavci na dužnost ministrice zaštite okoliša i prirode.

Mirela HolyMirela HolyTijekom dana trebalo bi biti objavljeno mišljenje revizije studije utjecaja na okoliš za hidroelektranu Ombla, najavila je Milera Holy odgovarajući na pitanja novinara na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je govorila o svojoj ostavci na dužnost ministrice zaštite okoliša i prirode.

Na pitanje što je sa zahtjevom Zelene akcije da konačno izađe u javnost revizija studije utjecaja na okoliš za hidroelektranu Ombla, Holy je odgovorila da su oni danas dobili od Vlade preporuku da 'puste rezultate revizije' i da će tijekom dana mediji dobiti što je revizija odlučila o tome.

"Želim reći da je bilo četiri revizorskih mišljenja. Od tih četiri, tri je negativno ocijenilo projekt, jedan je dao pozitivnu ocjenu", rekla je.

Dodala je da Ministarstvo zaštite okoliša i prirode nije imalo nikakve pravne mehanizme da zaustavi taj projekt te da je to odluka Vlade RH. "Hoće li oni odlučiti zaustaviti taj projekt, hoće li oni uvažiti preporuke od strane revizije, to je politička odluka Vlade", kazala je Holy.

Vezane vijesti

'Dosta je dječjeg vrtića'

'Dosta je dječjeg vrtića'

Ministar gospodarstva i prvi potpredsjednik Vlade, Radimir Čačić, odlučan je u namjeri da aktivira što je moguće više energetskih projekata u ovoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika