09.06.2012. / 01:03

Autor: Hina

EURO: Uvjerljiva pobjeda Rusije

U prvom poluvremenu Rusi su kontranapadima "uništili" češku obranu, već u 24. minuti su vodili 2-0, a imali su još dvije izgledne šanse

ArhivaArhivaU susretu 1. kola A skupine EURA u Wroclawu su nogometaši Rusije svladali Češku sa 4:1 (2:0), te tako zasjeli na čelo skupine. Strijelci za Rusiju bili su Alan Džagojev (15, 79), Roman Širokov (24) i Roman Pavljučenko (82), dok je pogodak za Češku zabio Vaclav Pilar (52).

U prvom poluvremenu Rusi su kontranapadima "uništili" češku obranu, već u 24. minuti su vodili 2-0, a imali su još dvije izgledne šanse. Česi su smanjili u 52. minuti, ali nisu imali snage za preokret. Naprotiv, Rusi su nizali šanse i još dva puta zabili za uvjerljivu pobjedu.

Nakon što su Česi na samom početku susreta bolje djelovali na terenu, Rusi su 15. minuti poveli iz odlično odigranog kontranapada, a strijelac je bio Alan Džagojev.

Džagojev je u 19. minuti ponovno mogao biti strijelac. Opet je to bila odlična "kontra" Rusije, Džagojev je sam izašao pred vratara Čecha, ali je pucao pored vratiju.

No, vrlo brzo, u 24. minuti, nova velika prilika za Rusiju. Aršavin je odlično dao loptu u prostor, a Širokov je iz neposredne blizine pogodio za rusko vodstvo od 2-0.

U 33. minuti još jedna velika prilika za Ruse, i to opet nakon kontranapada. No, Keržakov sa desetak metara puca iznad gola.

Česi su uspjeli smanjiti zaostatak u 52. minuti, Plašil je odlično uposlio Pilara, koji je zaobišao vratara i pogodio za 1-2.

Nakon toga, dvije odlične prilike za Rusiju. U 64. minuti velika šansa za Keržakova, koji promašuje vrata. Nekoliko minuta kasnije ponovno je Keržakov u prilici, ali opet slabo puca.

U 75. minuti Rosicky dobro puca, a ruski vratar Malafejev nespretno reagira, ali uspijeva popraviti svoju grešku prije negoli je do lopte došao Baroš.

Ipak, ono što je propustio iskoristiti Keržakov, uspio je popraviti Džagojev 79. minuti. Nakon lijepe akcije Rusa Džagojev je sa vrha 16-erca pogodio za 3-1.

Pobjedu Rusije zapečatio je Pavljučenko u 82. minuti, također golom sa vrha kaznenog prostora.

RUSIJA: Malafejev, Anjukov, Aleksej Berezucki, Ignaševič, Žirkov, Širokov, Denisov, Zirjanov, Džagojev (Kokorin, 85), Keržakov (Pavljučenko, 73), Aršavin.

ČEŠKA: Petr Čech, Gebre Selassie, Hubnik, Sivok, Kadlec, Plašil, Jiraček (Petržela, 76), Pilar, Rosicky, Režek (Hubschmann, 46), Baroš (Lafata, 85).

STRIJELCI: 1-0 Džagojev (15), 2-0 Širokov (24), 2-1 Pilar (52), 3-1 Džagojev (79), 4-1 Pavljučenko (82).

SUDAC: Howard Webb (Engleska)

STADION: Gradski stadion u Wroclawu.

GLEDATELJA: 44.000

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika