09.06.2012. / 15:29

Autor: Totalsport

Ćorluka: Španjolska i Njemačka favoriti, Švedska iznenađenje

Komentirao je Ćorluka šanse hrvatske reprezentacije, a naveo je i svoje favorite kontinentalne smotre kao i koga vidi kao potencijalno iznenađenje

Foto: Igor ŠobanFoto: Igor ŠobanHrvatski nogometni reprezentativac Vedran Ćorluka dao je intervju za eminentni nogometni portal Goal.com u kojem je analizirao Euro u Ukrajini i Poljskoj...

Komentirao je Ćorluka šanse hrvatske reprezentacije, a naveo je i svoje favorite kontinentalne smotre kao i koga vidi kao potencijalno iznenađenje.

- Vidim Njemačku kao jednog od favorita. Kada vidim kako igraju, posebice kako su igrali u kvalifikacijama i nekim prijateljskim susretima kada su pobjeđivali vrhunske momčadi. Trenutno igraju vrlo dobro, tako su dobro organizirani, imaju tako puno dobrih igrača. Posebice sada kada sam došao u Njemačku i igrao protiv njih vidio sam kako je njemački nogomet dobro organiziran i koliko dobrih igrača ovdje ima - komentirao je Ćorluka, koji je drugi dio prošle sezone proveo u Bayeru na posudbi iz Tottenhama.

- Njemačka ima zaista tešku skupinu s Portugalom, Nizozemskom i Danskom, pa se nikad ne zna. Trebali bi biti jedni od glavnih favorita turnira. Ali možda će, iako se nadam da ne, imati ozlijeđenih igrača. Treba pričekati i vidjeti.

- Mislim da su Njemačka i Španjolska najbolje momčadi u ovom trenutku, što su dokazali na Svjetskom prvenstvu i kvalifikacijama za Euro. Bili su dvije najbolje momčadi. Mislim da će se odlučivati između njih i Nizozemske.

Na pitanje tko bi mogao biti najbolji igrač Eura, Ćorluka je rekao:

- Teško pitanje. Na takvom natjecanju nikad se ne zna, možda će neki igrač od kojeg to nitko ne očekuje odigrati najbolje utakmice u životu.

O osobnim ciljevima s hrvatskom reprezentacijom popularni "Čarli" kaže:

- Moj osobni cilj je, naravno, ostvariti dobar rezultat s Hrvatskom. Očekujemo prolazak skupine, koja je teška, ali vjerujemo u sebe i mislimo da to možemo. Atmosfera na takvim natjecanjima uvijek je na razini, posebice u Hrvatskoj gdje se nogomet obožava, tako da mislim da ćemo imati veliku podršku navijača. Atmosfera u hrvatskoj reprezentaciji uvijek je dobra, samo se moramo dobro pripremiti i nadati da nećemo imati puno ozlijeđenih. Tada mislim da možemo dobro proći.

- Imamo zaista tešku skupinu. Mislim da imamo najbolju svjetsku momčad u skupini (Španjolska), a Italija je uvijek imala dobre igrače. Irska nije bila na velikim natjecanjima dugo, pa će biti posebno motivirani, ali imamo snagu i kvalitetu u našoj momčadi. Bit će teško, ali moramo vjerovati u sebe. Znam da ako ne prođemo skupinu, da to neće biti uspjeh, ali nikad se ne zna. Na Euru 2008. mislili smo da će uspjeh biti prolazak skupine, a onda nakon poraza od Turske mislili smo da to nije bio uspjeh.

Poučen prošlim iskustvima, nakon što su 1992. godine Euro osvojili Danci, a 2004. godine Grci, hrvatski reprezentativac iznio je koju reprezentaciju vidi kao potencijalno ovogodišnje iznenađenje.

- Mislim da bi to mogla biti Švedska, jer smo igrali protiv njih u veljači prijateljsku i pobijedili su nas lako 3-1. Igrali su zaista dobro i imaju Ibrahimovića i nekoliko dobrih igrača oko njega, tako da mislim da mogu dobro proći. Bit će im teško jer su u skupini sa Engleskom i Francuskom, ali zašto ne?

Upitan je na kraju Ćorluka i o vlastitoj budućnosti i mogućem trajnom ostanku u Bayeru.

- Volio bih ostati jer je to dobar klub. Stekao sam puno prijatelja ovdje, a sviđa mi se i liga pa zašto ne? Ali to nije u mojim rukama jer sam i dalje igrač Tottenhama. Vidjet ćemo što će se dogoditi, ali i Tottenham je isto dobar klub.

Vezane vijesti

Ćorluka zbog problema sa ložom napustio trening

Ćorluka zbog problema sa ložom napustio trening

Stoper hrvatske nogometne reprezentacije Vedran Ćorluka zbog problema sa zadnjom ložom ranije je napustio današnji trening u kampu u poljskoj Warki.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika