09.06.2012. / 17:01

Autor: Nacional.hr

Zagreb Pride

Zahtijevamo punu ravnopravnost

"Nažalost, zbog lanjskih izljeva fašizma i mržnje, i ovogodišnjeg kontinuiranog širenja netolerancije i pozivanja na nasilje, osiguranje Povorke ponosa Split Pridea stajalo je nas porezne obveznike više od milijun kuna", ističu organizatori Zagreb Pridea

Foto Oleg Moskaljov (arhiva)Foto Oleg Moskaljov (arhiva)"Od Vlade zahtijevamo punu obiteljsku ravnopravnost", stoji u priopćenju organizatora Zagreb Pridea, u kojem se ističe kako su danas u Splitu pobijedili otpor i borba LGBT zajednice, splitskih lezbi i pedera, bipsića/ki, trandži, naših obitelji i naše djece. Priopćenje donosimo u cijelosti:

"Grad Split danas nije prošao popravni ispit, niti test tolerancije. Hrvatska policija pokazala je, za razliku od prošle godine, da kad hoće, može osigurati pravo na javno okupljanje svih građana i građanki Republike Hrvatske.

U Splitu su danas pobijedili otpor i borba LGBT zajednice, splitskih lezbi i pedera, bipsića/ki, trandži, naših obitelji i naše djece. Pokazali smo, ne samo da imamo pravo javno iskazivati svoj seksualni i rodni identitet, već i da je on važno i društveno i političko pitanje ove zemlje.

Stoga od ministara i ministrica koji su danas bili u Povorci ponosa Split Pridea, kao i od Vlade i Sabora u cjelini, zahtjevamo da odmah pristupe izradi svih potrebnih zakona kojima bi se pravni, društveni i obiteljski položaj LGTB osoba , parova i obitelji u RH u potpunosti izjednačio s pravima svih ostalih naših sugrađana i sugrađani.

Na "popravnom ispitu" bez mogućnosti ponavljanja pali su gradonačelnik Željko Kerum, njegova sestra, splitska gradska uprava i komunalne službe.

Nažalost, zbog lanjskih izljeva fašizma i mržnje, i ovogodišnjeg kontinuiranog širenja netolerancije i pozivanja na nasilje, osiguranje Povorke ponosa Split Pridea stajalo je nas porezne obveznike više od milijun kuna.

Svaku kunu i lipu te sume potrošili su lanjski nasilnici i homofobi, razni ovogodišnji
huškači i osobno Željko Kerum. Što znači biti Splićanin i Splićanka, što znači voljeti i poštivati svoj grad vidjelo se danas na Rivi, i vidjet će se iduće subote, 16.6. od 14h
na Trgu žrtava fašizma u Povorci ponosa jedanaestoga Zagreb Pridea."

Vezane vijesti

'Od danas više nema šutnje'

'Od danas više nema šutnje'

Posvećen pravu na obitelj istospolnih parova, 11. Zagreb Pride pripadnika rodnih manjina završio je večeras koncertom na Zrinjevcu i protekao je bez… Više

Komentari

registracija
3/3/11

bljesak4, 09.06.12. 19:11

"Od Vlade zahtijevamo punu obiteljsku ravnopravnost",
------------------------------------
To je užas o kojemu govorim.
Oni ''zahtijevaju'' - Bože !!
da budu porodica - Bože !
Veze ''M-M'' ili ''Ž_Ž'' ili homoseksualne veze
životom su potpuno neplodne
ali one zahtijevaju,
da im se dade,
neko unesrećeno heteoseksualno dijete,
da vrše nasilje
nad svim u genima mu usađenim hetroseksualnim nagonima.

ONi traže, zahtijevaju.
Prijatelji -
kako odgovoriti na njihovo odvratno nasilje?
Kako ?


registracija
10/2/12

Hazu, 09.06.12. 20:03

Dobit ćete punu ravnopravnost kad na vrbi zasvrbi


registracija
9/2/12

bobance, 09.06.12. 23:12

Hazu pederu, bio si u prvim redovima dzukelo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika