09.06.2012. / 18:30

Autor: Hina

Ostojić: istraga o mailu kad Holy podnese prijavu

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je danas u Splitu da će policija istražiti okolnosti pod kojima je izašao u javnost email bivše ministrice Mirele Holy predsjedniku Uprave HŽ Holdinga nakon što Holy podnese prijavu.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je danas u Splitu da će policija istražiti okolnosti pod kojima je izašao u javnost email bivše ministrice Mirele Holy predsjedniku Uprave HŽ Holdinga nakon što Holy podnese prijavu.

"Gospođa Holy je dobila uputu da, kao i svaki drugi građanin, mora podnijeti prijavu nadležnoj policijskoj upravi ili Državnom odvjetništvu nakon čega će se pristupiti provjeri", rekao je ministar Ostojić kojega su novinari pitali hoće li policija istražiti kako je "iscurila" u javnost email poruka, u kojoj se Holy po stranačkoj sdpeovskoj liniji zauzela za jednu djelatnicu, zbog čega je morala dati ostavku.

Na upit je li Mirela Holy već podnijela takvu prijavu, ministar Ostojić je rekao kako je s njom razgovarao jutros te da u tom trenutku prijavu još nije podnijela. "Vjerujem da su je do sada već podnijela i policija će postupiti kao i svakom drugom slučaju kad neki građanin podnese prijavu", rekao je ministar Ostojić u poslijepodnevnim satima u Splitu.

Novinari su od ministrice Vesne Pusić (HNS) tražili komentar tvrdnji po kojim je ostavku ministrice Mirele Holy pozadinski navodno pokrenula Hrvatska narodna stranka, na što je ona odgovorila da se svaka situacija koristi da se podmetnu klipovi za razvrgavanje Kukuriku koalicije, ali da se "to neće dogoditi".

Na upit zašto nije govorila na današnjem Split Prideu, ministrica Pusić je kazala kako ona i još četvorica ministara nisu došli danas na Split Pride da bi govorili, nego da bi dali potporu Prideu.

"Aktivisti trebaju govoriti a mi svojim dolaskom šaljemo poruku da je ova Vlada protiv nasilja i da će štititi prava manjina", rekla je ministrica Pusić.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
19/4/11

aircanada, 09.06.12. 20:29

kakve su ovo gluposti? kada cure mailovi državnih dužnosnika u pitanju je nacionalna sigurnost, a ne neki predmet koji 'svaki građanin može i ne mora prijaviti'


registracija
13/9/08

annex, 09.06.12. 21:53

Dakle, sada je potpuno jasno da ovi iz SDP-a uopće ne razumiju funkcioniranje vlasti i organizaciju sigurnosnih službi. Nije sada važno je li Holy u pravu ili ne (jasno da nije i zato je i dala ostavku), no da službeni e-mail iz ministarstva može doći do paraobavještajnog podzemlja, koji ga kasnije nakon tri mjeseca plasira u medije, više je nego očajno. Pa znači da Pavić, Styria ili neko treći imaju sve mailove Josipovića, Bajića, Milanovića, Kotromanovića, Ostojića, Cvitana i drugih. Definitivno, nedopustivo. Za to bi u svakoj sređenoj zemlji padale glave sigurnosnom sustavu, jer prije svega oni nisu zaduženi samo za oabvještajnu djelatnost, već i za paraobavještajnu. Ako puki novinarčić od Rene Valčića dobije mail ministrice hrvatske Vlade, onda što radi Mosad, CIA, Cosa Nostra ili svjetske korporacije, bankarski sustavi i drugi. Ovo je puno delikatnije pitanje od onoga je li Holy kriva ili ne. Jasno je da je kriva, ali to sad uopće nije važno. Barem ne bi trebalo biti. Ali kad imamo predsjednika koji je šef obavještajnih službi i koji je potpuno zadovoljan njihovim radom, onda valjda sve štima! Kao i na ostalim poljima u državi. Živjeli!


registracija
19/4/11

aircanada, 09.06.12. 22:02

ranko je i tako tu kao pavićev direktor, onda nema problema što eph mijenja ministre


registracija
29/11/09

Ivis, 09.06.12. 23:46

Pitanje za Sve!? Tko Vama cita poruke, prispjele na telefon?


registracija
13/9/08

annex, 10.06.12. 00:26

Poruke prispjele na telefon? Ovo moram priznati nisam shvatio. Meni na telefon nitko ne šalje poruke. Misliš na mobitel? Pa čita ih onaj kome si poslao. A usput još može pročitati i TKZ (telekomunikacijski tavod), i šef Majić, koji daju suport SOA-i, VSOA-i, MUP-u i DORH-ovom USKOK-u. No za to moraju postojati zakonski uvjeti. Ili ne moraju?


registracija
11/1/10

fluid, 10.06.12. 15:42

Prijaviti zviždače,prijaviti one koji kradu e-meilove i šalju u javnost,smjeniti sve nepodobne po kratkom postupku,a koji se ne uklapaju u svejedno promašene projekte i td.Sve učiniti kako bi se uništili i uklonili oni koji "talasaju".Samo ni za živu glavu ne postupati moralno,karakterno i pozitivno-principijelno.To je najstrože zabranjeno.Prosvjećenost svih aktera političkih vlasti u Hrvata od osamostaljenja do danas,je ubitačno nedostatna.Nje uopće nema.Jednostavno sve neodgovorna sirovina do sirovine.Upravo ta neprosvijećenost,je stajala Hrvatsku sveopće propasti.A šema ide dalje.Bez iznimki! I sada se upreglo u kola sva sirovost i sila vlasti da pronađe krivce koji prokazuju nemoralnosti.O odgovornosti onih koji takve nemoralnosti nemaju te postupaju poput Holijeve,ni riječi.To je katastrofa društva.Netko spominje i druge aktere takvih grijeha.Pa nije potrebno izdvajanje.Svi su jednaki.Nemoralni i bez osjećaja šta to je moral uopće.Zato i okreću pilu naopako.Zato i režu granu na kojoj i sami sjede.Oni jednostavno ne razumiju.Oni su stupido !


registracija
26/2/12

okvardz, 10.06.12. 15:51

a ja luđak glasovao protiv hdz-a.ovi sve rade da izgube vlast.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika