10.06.2012. / 20:13

Autor: Hina

EURO:

Španjolska i Italija remizirali

U susretu 1. kola C skupine EURA u Gdanjsku su nogometaši Španjolske i Italije igrali 1:1 (0:0). Strijelac za Talijane bio je Antonio Di Natale (60), a za Španjolsku je zabio Cesc Fabregas (64).

ArhivaArhivaU susretu 1. kola C skupine EURA u Gdanjsku su nogometaši Španjolske i Italije igrali 1:1 (0:0). Strijelac za Talijane bio je Antonio Di Natale (60), a za Španjolsku je zabio Cesc Fabregas (64).

Bila je to odlična utakmica, ali samo u drugom poluvremenu. U prvom "prava dosada", a u drugom prilike su se nizale jedna za drugom.

Španjolci su zagušili sredinu terena igrajući sa čak šest veznjaka i bez klasičnog napadača. Zbog toga su rijetko u prvom poluvremenu dolazili u prilike. U 11. monuti nakon greške Balotellija, trojica Španjolaca krenula su u kontranapad, ali je udarac Davida Silve lakoćom obranio Buffon. Vrijedi još izdvojiti pokušaj loba Inieste u 44. minuti, i to je bilo sve od Španjolaca u prvom dijelu.

Talijani su dobro pokrivali teren i bili su vrlo opasni, Cassano je bio u dvije poluprilike, a u 36. je Marchisio odapeo dobar volej, ali ravno u vratara Casillasa.

U sudačkoj nadoknadi najbolja prilika u prvom poluvremenu, i to za Talijane. Na ubačaj sa desnog krila glavom je pucao Thiago Motta, a Casillas refleksnom obranom spašava mrežu.

Nakon jalove igre u prvom dijelu Španjolci su na startu drugog poluvremena stvorili dvije dobre prigode. Prvo je u 49. minuti sa vrha 16-erca dobro pucao Fabregas, ali Buffon odlično brani. Dvije minute kasnije Iniesta se probio kroz talijansku obranu, ali opet je Buffon na mjestu.

U 53. minuti Balotelli je ukrao loptu Ramosu u opasnoj zoni, ali je predugo čekao pa je Ramos uspio ispraviti grešku.

Vodeći pogodak ipak postižu Talijani. Igrala se 60. minuta, Pirlo je dao odličan pas za Di Natalea koji pogađa mrežu. Di Natale je ušao u igru samo pet minuta ranije.

No, sreća Talijana kratko je trajala. U 64. minuti napokon je španjolska igra kratkih paseva dala rezultata, David Silva je asistirao Fabregasu koji iz neposredne blizine pogađa za poravnanje 1-1.

Nakon toga, Torres, koji je u igru ušao tek u 74. minuti, dva je puta bio u stopostotnim prilikama. Prvu je prokockao nakon što je bio samo minutu na terenu, a drugu u 85. minuti kada je njegov pokušaj loba otišao iznad gola.

I Talijani su mogli doći do pobjede, volej Di Natalea u 77. minuti završio je pored vratiju, a u 89. minuti Marchisio se probio kroz obranu, ali je njegov šut završio u španjolskom bloku.

ŠPANJOLSKA: Casillas - Arbeloa, Pique, Sergio Ramos, Jordi - Busquets, Xabi Alonso - David Silva (64. Navas), Xavi, Iniesta - Fabregas (74. Torres)

ITALIJA: Buffon - Chiellini, De Rossi, Bonucci - Maggio, Marchisio, Pirlo, Thiago Motta (90. Nocerino), Giaccherini - Cassano (65. Giovinco), Balotelli (56. Di Natale).

STRIJELCI: 0-1 Di Natale (60), 1-1 Fabregas (64).

SUDAC: Viktor Kassai (Mađarska).

STADION: PGE Arena

GLEDATELJA: 40.000

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika