07.06.2012. / 13:23

Autor: Nacional.hr

Plava zastava za izvrsnost mora i plaža

Financijska potpora plažama bit će uručena za sljedeću sezonu na osnovu natječaja koji će biti organiziran u suradnji s udrugom Lijepa naša

Plava zastava označava izuzetnu čistoću mora i uređenost plažePlava zastava označava izuzetnu čistoću mora i uređenost plažePodizanje Plave zastave na plažama diljem Jadrana, ali i na zagrebačkom Jarunu i službeno je otvorena kupališna sezona. Plava zastava za plaže i marine je međunarodni ekološki program zaštite okoliša mora i priobalja čiji je cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom. Nosioci međunarodne Plave zastave mogu biti morske i slatkovodne plaže. Koliko je Plava zastava značajan certifikat govori i činjenica da se dodjeljuje samo za jednu sezonu i da se plaže svake godine moraju iznova natjecati kako bi ju osvojile. Certifikat Plave zastave je jedan od glavnih orijentira brojnim turistima prilikom odabira turističke destinacije.

S obzirom na to da je za dobivanje Plave zastave potrebno ispuniti cijeli niz kriterija i uložiti popriličnu količinu novca, u akciju se uključila i tvrtka Henkel, koja će donirati dio novca od prodaje njihovog deterdženta Persil. Financijska potpora plažama bit će uručena za sljedeću sezonu na osnovu natječaja koji će biti organiziran u suradnji s udrugom Lijepa naša.

"Veliko mi je zadovoljstvo vidjeti da svake godine sve veći broj plaža sudjeluje u natječaju za dobivanje certifikata Plave zastave. Vjerujem da će sredstva koja će Persil Expert izdvoji za pomoć hrvatskim plažama pri dobivanju certifikata Plave zastave uvelike pomoći da naše lijepe plaže zablistaju još većim sjajem i pokažu svoje pravo lice. Ovim putem bih pozvao i sve ostale tvrtke da slijede primjer tvrtke Henkel i pridruže se prikupljanju sredstava za pomoć hrvatskim plažama u dobivanju certifikata Plave zastave", istaknuo je Josip Gregac iz udruge Lijepa Naša.

"Ova kampanja je još jedna u nizu kampanja koje Persil Expert pokreće u svom vodstvu ka održivosti. Osim što je ekološki prihvatljiv deterdžent koji pruža i visoku učinkovitost i manje ambalaže što direktno utječe na smanjenje negativnog utjecaja na okoliš, Persil Expert podržava brojne inicijative, kao što su akcija pošumljavanja požarom devastiranih područja otoka Brača te brojne aktivnosti usmjerene na ekološku edukaciju djece", izjavila je Ana Kljaić Balenović, Direktorica korporativnih komunikacija tvrtke Henkel za regiju Adria.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika